25.03.2017

VIP TRIPLE:
——————
20:45 Bugarska – Nizozemska
2
1,45

20:45 Portugal – Mađarska
1
1,26

21:00 New York RB – Salt Lake
1
1,40

KVOTA: 2,54 (2/10) lose
——————
Kvalifikacije za Svjetsko Prvenstvo, grupa A.
Bugarska djeluje kao da nikad nisu imali slabiji tim, do sad ipak dvije pobjede i to jedva nad Luksemburgom 4:3 golom u 90+ i nad Bjelorusijom 1:0 a poraze dozivjeli od Francuske 4:1 i Švedske 3:0 što ih trenutno stavlja na 4. poziciju od ukupno 6 ekipa.
Holandija je drugolasirana u ovoj grupi i kao uvjek imaju odlican tim. Dvije pobjede, 1 remi i poraz od Francuske je njihov učinak do sad i jako bitan meč jer u ovoj grupi će se Švedska, Francuska i upravo Holandija boriti za top 2 mjesta. Holandija ima igrace poput Robbena ,Depaya, Lensa, Dosta, Sneijdera, Klaassena itd.
Ono što je takodje bitno je činjenica da su bugari poprilicno oslabljeni. Ne mogu racunati na usluge kapitena Dyakova, najboljeg strijelca Stoyanova a i Milanov je povredjen.
Holandija ima individualni kvalitet i igrace koji sami mogu sebi šansu stvoriti i zabiti tako da bi bilo poprilično iznenadjenje da ne uzmu ovde 3 boda.

U ovoj grupi za sad dominira Svicarska sa sve 4 pobjede, drugi je Portugal sa 3 pobjede i porazom u prvom kolu u gostima upravo od Svicarske dok su madjari 3. sa dvije pobjede, remijem i porazom kuci takodje od Svicarske.
Nakon tog poraza u prvom kolu Portugal se podigao i ostala 3 meca razmontirao protivnike iako se radilo o slabijim ekipama (Andora 6:0, Farska Ostrva 6:0 i prosli mec Latvija 4:1). Napad je proradio i ovo je jako bitan mec za oba tima ali portugalci igraju kuci i imaju individualni kvalitet tako da bi morali slomiti otpor madjara i uzeti bitna 3 boda u borbi za prvu poziciju.

New York cisti favorit ovde jer Salt Lake dolazi jako oslabljen a i da su kompletni igrao bi na New York jer su dosta kvalitetnija ekipa koju predvode Wright-Phillips, Kljastan, Gulbradsen, Felipe, Davis itd.
Gosti su bez bitnih igraca, nece igrati dva kljucna igraca Rusnak i Beckerman a OUT su i Allen, Plata kao i prvi golman Rimando. Salt Lake je bez pobjede 12 meceva u nizu od kojih su na 7 dozivjeli poraze.

Facebook Comments

Comments

comments