27.03.2017

VIP NBA DUBL:
——————–
01:30 New York – Detroit
Broj koševa Detroit/A.Drummond (14.5) 10 poena (igrao samo 20 min)
Više, OVER 1,85

04:30 Utah – New Orleans
Broj koševa Utah/R.Gobert (13.5) 20 WIN
Više, OVER 1,85

KVOTA: 3,42 (2/10)
—————————–
New York igra katastrofalnu sezonu koja je za njih vec gotova dok se Detroit i dalje bori za play off ali igraju jako slabo iako je to solidna ekipa. Protiv New Yorka mora se uzimati protivnicki cenzar u over jer im je reket najveca boljka i svi bolji centri ih redovno pune s ove pozicije. Nurkic 16 poena, Gobert cak 35 poena, Jordan 14, Brook Lopez 24 poena, Turner 17 poena, ponovo Brook Lopez 25 poena, Drummond prosli mec cak 24 poena itd.
Dakle prosli mec Drummond im je utrpao 24, mathcup mu je Hernangomez kojem moze pitu s glave jesti i ako ne bude neki blowout ili Drummond ne upadne u problem s licnim greskam morao bi koristiti ovu rupu i ubaciti minimum 15 poena.

Gobert je fantastican, prvo je bio hvaljen samo u odbrani ali uzima sve vise ofanzivnih zadataka i na zadnjih 10 meceva vec na prosjeku od cak 19 poena po mecu ali najvise zahvaljuci 35 poena proslu utakmicu (njegov rekord) protiv New Yorka. Ove sezone je na prosjeku od 13,7 poena po mecu. Cousins je upitan za veceras i ovo je b2b utakmica za pelicane. Sinoc su bez Cousinsa dobili Denver i to lagano tako da se stice utisak da bolje igraju bez Cousinsa. Utah igra kuci i Gobert ce imati matchup u vidu Hilla pored koga moze dominirati a njegov je sigurno svaki skok, tako da ocekujem i par laganih zakucavanja, pretprosli mec imao je 11 ofanzivnih skokova. Prosli mec pored De Andre Jordana utrpao je 26 poena a prije toga vec sam spomenuo rekord karijere i 35 poena protiv New Yorka. Jos jedan razlog za njegov over jeste cinjenica da je Hayward upitan a onda bi Gobert kao i ostatak ekipe imao jos koji dodatni sut jer Hayward je veliki potrosac lopti.

**Gordon Hayward (quad) didn’t go through shootaround Monday; remains questionable.**

Facebook Comments

Comments

comments