23.07.2017

VIP DUBL(WWIN):
————–
19:00 Sturm – St.Polten 3:2
1
1,90

18:00 Start – Kongsvinger 2:1
1
1,59

KVOTA: 3,02 WIN
——————-
Ovo moram zbog kvote jer smatram da je trenutno nerealna. Postoji ovde poprilicna razlika u kvalitetu. St. Polten prosle sezone jedva ostao u ligi. Imali su srece sto je Ried bio ocajan pa su oni ispali ali Polten na kraju samo 2 boda vise od njih i uspjeli su ostati. Nisu puno mjenjali sastav barem sto se tice prve postave tako da ce se i ove sezone boriti za opstanak.
Sturm je mjenjao dosta vise i vec se vidi da se tim uigrava, to potvrdjuje poslednji trijumf u Podgorici protiv Mladosti u okviru kvalifikacija za ligu sampiona (0:3). Kuci su izgubili od Mladosti 0:1 i sa ukupno 3:1 idu dalje.
St. Polten je uspio ispasti u kupu od treceligasa Klagenfurta sto takodje govori o kvaliteti gostiju.

Norveska 2. liga
Na polusezoni Kongsvinger je prodao po mnogima njihovog najboljeg igraca Martin Ellingsena u Molde a otisli su i Jörgen Kolstad (u Lillestrem), Edvard Race (Stabaek) i golman Simen Lillevik Kjellevold takodje u Stabaek.
Start trenutno na 3. poziciji sa 27 bodova i imaju utakmicu manje od Ranheima koji je drugoplasirani i bjezi im dva boda.
Prva dva mjesta vode u najjacu ligu Norveske a ambicije ekipe Start su jasne, promocija u prvu ligu.
To pokazuje i cinjenica da su u potrazi za jos sponzora, zele se jos pojacati i do kraja sezone barem sa druge pozicije u elitno drustvo.
Do sad na ovom terenu na omjeru su 5-1-1 sa 17 postignutih i samo 8 primljenih golova.
Kongsvinger je na 10. poziciji od ukupno 16 ekipa. Ponavljam, trenutno su slabiji za igrace koji su otisli a medju njima i najbolji igrac tako da im ne dajem puno sanse na ovom gostovanju.

Facebook Comments

Comments

comments