31.08.2018

Kovačević Nemanja
11 hrs

VIP PREDLOG: 22:15 Guimaraes – Tondela 1 1,77 1:0 WIN
——————————————
PORTUGAL: Primeira Liga – 4. kolo

Domacin ima jako solidnu ekipicu i vjerujem da ce biti ako nista bar u top 7 ekipa ove lige. Jako dobra pojacanja i ovaj tim ce biti opasan po svaku ekipu a vec su u prva 3 kola morali igrati i sa velikanima Portugala, prvo kolo protiv Benfice poraz 3:2 u gostima gdje su gubili 3:0 i proslo kolo nevjerovatan trijumf protiv Porta u gostima gdje su gubili na poluvremenu 2:0 da bi do kraja okrenuli na 2:3 i upisali sva 3 boda.
Nema sumnje da je ova partija ubrizgala veliko samopouzdanje Guimaraesu i veceras mislim da je vrijeme i za prva 3 boda pred svojim navijacima. Domacin se fino pojacao, spomenuo bih odlicnog Teixeiru iz Porta, kapiten im je takodje bivsi igrac Porta Andre Andre, zatim perspektivno lijevo krilo Ola John koji je dosao iz Benfice B, brazilac Davidson koji je dosao iz Chavesa itd. Uz dobrog trenera kao sto je sigurno Luis Castro od ove ekipe u narednom periodu ocekuje se uzlazna putanja.

S druge strane Tondeli je suspendovan napadac Tomané koji je glupo dobio crveni karton prosli mec u sudijskoj nadoknadi pa samim tim bi trebali biti ograniceni u napadu. Pored toga prodali su i najboljeg igraca od prosle sezone, to je bio Miguel Cardoso koji je otisao u Dynamo Moscow i Tondela u prva 3 kola nema jos pobjedu. Prvo kolo poraz kuci 0:1 od Belenensesa i u druga dva kola remi, dakle ukupno 2 boda. Pored Cardosa otislo je jos igraca:
http://prntscr.com/kp5u5s

Naravno da je bilo pojacanja ali prema portugalskim novinarima i strucnjacima Tondela je slabija nego prosle sezone i to sigurno ponajvise neigranjem kljucnog igraca od prosle sezone koji je bio kreator igre, vec sam ga spomenio, Cardoso.

Dakle domacin pun samopozdanja nakon velikog preokreta protiv dosta jaceg Porta ima dobre sanse za sva 3 boda.

Facebook Comments

Comments

comments