03.09.2018

Kovačević Nemanja
10 hrs

VIP PREDLOG: 20:45 Lorient – Grenoble 1 1,95 1:0 WIN
—————————————-
FRANCUSKA: Ligue 2 – 6. kolo

Jako dobra kvota i nadam se da nece biti iznenadjenja. 
Ovde imamo dva tima s razlicitim ambicijama. Lorient zeli u drustvo najboljih dok ce se Grenoble definitivno boriti za opstanak. Gosti su novajlije u ligi, zavrsili su kao treci u Ligi National (treca liga) i uspjeli se plasirati u drugu. Lorient je proslu sezonu zavrsio sa samo 3 boda manje od play offa, doigravanja za prvu ligu i ove sezone krenuli su skoro bez greske. Nemaju poraz, 3 pobjede i 2 remija uz gol razliku 8:3.
U medjuvremenu uspjeli i iz kupa izbaciti i Valencienes i prosli mec Ajacio sto nisu male stvari iako su igrali s mjesovitim sastavom. Danas se naravno ocekuje najboljih 11 u timu domacina. Jako solidna pojacanja ovog ljeta sto pokazuje jasne ambicije ovog kluba. Dosli su npr Saunier (iz Granade), Sainati (Ajaccio), Martins Pereira (Guingamp), Mendes (Laval) i jos par talentovanih mladića iz Lorient B ekipe. Izdvojio sam samo neke a svi igraci koji su dosli su na slikama ispod.

http://prntscr.com/kq2dyg

http://prntscr.com/kq2eay

Od igraca koji su otisli treba svakako spomenuti Gounedozia koji je otisao u Arsenal te Warisa koji je u Potu.

Vjerovatni početni sastav Lorienta: Petković – Mendes, Sainati, Saad, Le Goff – Lemoine, Wadja – Cabot, Maurice, Wissa – Hamel

Grenoble do sad jako tvrdo, dvije pobjede, 2 remija i poraz 2:0 od Ajaccia. Prije toga ispali su i iz kupa od Metza 2:1 a proslo kolo u ligi igrali 0:0 na svom terenu sa Chateaurouxom. Kod njih su i dalje van stroja stoperi Boyer i Taravel te krilni napadač Tirard. Oni imaju manji budzet pa su manje i kupovali.
Igraci koje su doveli: http://prntscr.com/kq2fyv
Igraci koji su otisli: http://prntscr.com/kq2gg8

Vjerovatni početni sastav Grenoblea: Maubleu – Abou Demba, Vandenabeele, Spano, Mombris – Sanusi – Sotoca, M’Changama, Benet, El Yadeyaoui – Boussaha

Facebook Comments

Comments

comments