08.09.2018

VIP DUBL:
————
20:00 Egipat – Niger 6:0
1
1,35

16:00 Salford City – Maidstone 1:0
1
1,50

KVOTA: 2,02 WIN
——————
AFRIKA: Afrički Kup Nacija – Kvalifikacije – 2. kolo

Egipat je igrao slabo na svjetskom prvenstvu upisavsi sva 3 poraza a i u prvom kolu ovih kvalifikacija poraz u gostima od Tunisa 1:0 i ovo je sad vec must win situacija. Promjenili su trenera i ovo mu je prvi ispit, dosao je Javier Aguirre kojeg ceka tezak posao da vrati Egipat u vrh africkog fudbala. I dalje su nesuglasice na relaciji Salah i Fudbalska federacija Egipta ali najbolji igrac Egipta igrace naravno, veliki je igrac i profesionalac. Osmjeh na slikama s treninga ulijeva dozu samopouzdanja da ce ovo Egipat ”milom ili silom” dobiti.
http://prntscr.com/ks17cc

http://prntscr.com/ks17ii

Niger se dolazi braniti ovde to je jasno i tesko je vjerovati da ce 90 minuta odolijeti pritisku faraona koji pred svojom publikom traze jako bitnu pobjedu ne samo zbog bodova nego i novog trenera i samopouzdanja za naredne meceve. Takodje Nigeru fale bitni igraci, nece igrati Moutari, Koffi Dan Kowa i Mohamed Chicoto.

ENGLESKA: Vanarama National League

Salford iako je trenutno 9. vazi za jednog od glavnih kandidata za top 3 ekipe ove lige. Ovaj klub u vlasnistvu je Gary Nevillea, Paul Scholesa i Ryan Giggsa. Nakon loseg starta vec 6 kola ne znaju za poraz i idu uzlaznom putanjom. Sad u prelaznom roku uspjeli su nekako dovesti odlicnog napadaca Aberdina koji je vec u 9 kola zabio 7 golova, to je Adam Rooney koji je za Aberdin zabio 57 golova. Dakle klub je finansijski stabilan i ambicije su jasne.
S druge strane Maidstone dosta slabo do sad, dvije pobjede, 1 remi i cak 6 poraza. Imaju velike probleme u odbrani i onda i ne cude cak 4 vezana poraza a i na ovom terenu jako tesko mogu racunati i na 1 bod a kamoli sva 3.

Facebook Comments

Comments

comments