22.09.2018

Kovačević Nemanja
16 hrs

VIP PREDLOG: 16:00 Aberdeen – Motherwell 1 2,02 1:0 WIN
——————————————–
ŠKOTSKA: Premiership – 6. kolo

Obe ekipe lose startale ovu sezonu. Aberdeen jedna pobjeda, 3 remija i 1 poraz dok su gosti upisali jednu pobjedu, 1 remi i 3 poraza. Aberdeen je inace proslu sezonu zavrsio na drugoj poziciji odmah iza Celtica i tako se plasirali u Evropu iz koje su ispali od Burnlija na produzetke pocetkom avgusta. Mozda je i to uticalo lose na ekipu ali moraju se okrenuti domacem prvenstvu i penjati u gornji dio tablice jer im je tamo mjesto sigurno.

Motherwell ima problema s povredama i muce se dosta u napadu. Craig Tanner (napadac) je povrijedjen vec dugo i skoro su objavljene vijesti kako mora na operaciju pa su ga izgubili i do kraja godine a mozda i duze. Prvi golman Trevor Carson u proslom kolu kuci protiv Heartsa (0:1) izvrnuo je glezanj i napustio mec u 31′ minuti igre i s treningom ce poceti za par dana jer povreda nije velika ali propusta ovaj duel i mjenajce ga rezervista Gillespie. Napadac Curtis Main propusta ovaj duel jer mu se zena treba poroditi ovih dana i trener Robinson ce morati nekako skrpiti napad. Problemi su jer su tu sad trojica ne bas uigranih napadaca, Danny Johnson, Ryan Bowman i Conor Sammon.

https://www.eveningtimes.co.uk/…/16895912.injury-blow-for-…/

Sammon se vratio nakon povrede a isti problem je i sa preostalom dvojicom, Bowman nije igrao 4-5 sedmica a toliko je nakon povratka otprilike bio odsutan i Johnson koji se nekako izdvaja kao prva opcija trenutno. Curtis Main koji preskace ovaj duel odigrao je svih 5 kola.

Aberdeen nije puno mjenjao ekipu. Igraci koji su otisli; Anthony O’Connor (Bradford), Adam Rooney (Salford), Max Lowe (Derby) i golman Rogers (St. Miren).

Pojacanja su Wilson iz Mancestera (pozajmnica), Ball (Rotheram), Gleeson (Ipswich), Forester (Peterborough) itd.

Igrači koji su napustili Motherwell: http://prntscr.com/kx8t37
Pojačanja: http://prntscr.com/kx8tam

Gosti vrijede duplo manje (5 naspram 10 miliona evra) i mislim da postoji razlika u kvalitetu te da domacin mora biti u prednosti u ovakvom duelu gdje su gosti dosta smuseni pogotovo u napadu.

Facebook Comments

Comments

comments