17.10.2018 (NBA)

VIP NBA :
————
Hezonja 7,5+ 15 WIN

New York bi mogao biti kanta. Otisao je Carmelo Anthony a nakon njega Michael Beasley, Kyle O’Quinn i Troy Williams dok su dosli Hezonja, Noah Vonleh i Kadeem Allen. Najveci problem je povreda Porzingisa i dok se on ne vrati Hezonja bi trebao igrati u startnoj petorci tako da mu je 25-30 minuta zagarantovano a ako za to vrijeme ne moze ubaciti 8 poena neka ne igra kosarku. U poslednje dvije pripremne ubacivao je 10 i 14 poena.

Hardaway 18,5+ 23 WIN

On ce biti sada alfa i omega New Yorka dok nema Porzingisa i zavrsavace veliku vecinu napada. Ili on ili Kanter pod kosem koji je jako dobar pa je po nekoj povoljnoh margini i Kanter+ jako dobar izbor pogotovo jer Atlanta je jako suplja u reketu.
Hardaway u zadnje 3 pripremne utakmice ubacivao 18, 18 i 21 poen ali za dosta skracenu minutazu, veceras igra sigurno 30+ minuta.

Dragic 16,5+ 26 WIN

Kod Miamija problemi s povredama a i Dragic nije 100 spreman medjutim u ovakvom mecu on ce igrati sve svoje minute i mora preuzimati najvise odgovornosti. Ne igraju Waiters i Johnson dok su upitni Ellington i Winslow. Mozete pokusati jos nekog iz Miamija, kao npr Richardsona 13,5+ koji igra jako puno i dosta je zahvalan igrac. Ukoliko bude dovoljno napadao kos ide u over.

**Dion Waiters (ankle surgery) is on the inactive list for Wednesday’s regular-season opener against the Magic.**

**James Johnson (hernia) will not suit up for Wednesday’s regular-season opener against the Magic.**

Takodje dvojica pod upitnikom i bar jedan vjerujem da nece zaigrati, to su Wayne Ellington i Justise Winslow.

**Wayne Ellington (left ankle) and Justise Winslow (hamstring) are doubtful to play Wednesday against the Magic.**

Aaron Gordon 17,5+ 26 WIN

On bi trebao biti lider tima. Orlando realno slaba ekipa ali Gordon je fantastican u svakom segmentu. Vucevic ce imati tezak zadatak pored Whitesidea pod kosem tako da od Gordona i Fourniera koji zna cesto ciglariti se ocekuje najvise. Nisu puno mjenjali u odnosu na proslu sezonu pa su tako moze se reci jednako slabi. Gordon je proslu sezonu zavrsio na prosjeku od 17.6 poena po mecu i veceras za njegove ful minute ocekujem minimum 18 poena.

Kemba Walker 20,5+ 41 WIN

Kemba je najbolji igrac Charlotta u to nema sumnje. Plej koji je dosta agresivan i nezgodan za cuvanje. Odlican i trojkas pa je tako proslu sezonu zavrsio na 22.6 poena po mecu. Ovde ga ceka tezak posao ali vjerujem da ce otici preko granice s kojom trojkom i uz pomoc slobodnih bacanja.

San Antoniju otisao Kawhi Leonard ali dosao DeRozan iz Toronta. Upravo on i Aldridge bice najvice uzdanice u napadu spursa. Veceras igraju s Minnesotom kojoj ne cvjetaju ruze i Le Marcus Aldridge pored Townsa kojem se citave prosle sezone zamjeralo na slaboj odbrani moze 20+ poena.

Aldridge 19,5+ 21 WIN

San Antoniju otisao Kawhi Leonard ali dosao DeRozan iz Toronta. Upravo on i Aldridge bice najvice uzdanice u napadu spursa. Veceras igraju s Minnesotom kojoj ne cvjetaju ruze i Le Marcus Aldridge pored Townsa kojem se citave prosle sezone zamjeralo na slaboj odbrani moze 20+ poena.

Butler 20,5- Lose

Butler je napravio skandal na treningu i rekao kako bez njega ne mogu nikoga pobjediti, derao se i na trenera. Htio je napustiti Minnesotu ali je njegov trejd zakomplikovan i ostaje trenutno ovde. Trener je izjavio kako ce Butler veceras igrati **kratkorocne termine** jer nije niti jedne pripremne utakmice odigrao tako da ga ne vidim preko ove margine iako ce biti napaljen i zeljan koseva.

**Tom Thibodeau said that Jimmy Butler will probably play in “shorter segments” during Wednesday’s regular-season opener against the Spurs.

Butler skipped the entire preseason and has only gotten in a handful of practices, so his conditioning probably isn’t quite where it needs to be.**

Dončić 14,5+ Lose

Debituje veceras u dresu Dallasa i odigrao je jako fine partije u pripremnom periodu gdje je ubacivao 16, 11, 15 i 18. U ovoj gdje je ubacio 11 nije pogodio niti jednu trojku. Inace svaku je pogodio mininim 3 trojke i od toga ce dosta zavisiti njegov broj poena veceras a Phoenix koji igra run and gun kosarku je idealan za to da Luka ubaci minimum 15.

Conley 16,5+ Lose

Mike je prosle sezone kuburio s povredom dosta sto je uticalo dosta na Memphis. On je igrac koji u ovom timu sigurno mora biti lider. Atleta je, brz i prodoran i kada ga krene i sut za 3 poena onda ide lagano i na 20+. Naravno da se Memphis uzda dosta i u centra Marc Gasola a doveli su neka zanimljiva imena kao sto su Kyle Anderson, Shelvin Mack, Omri Caspi, Dakari Johnson i Gerrett Temple. Otisao je Evans. Conley je proslu sezonu zavrsio na 17.2 poena po mecu.

Rubio 11,5+ Lose

Rubio je drugi dio prosle sezone odigrao odlicno. Prije toga nije toliko napadao kos ali onda proradio napred i bio bitna karika u napadu ne samo asistencijama nego i poenima. U ovom otvaranju protiv slabasnog Sacramento moze sigurno 12 poena. Proslu sezonu zavrsio je na prosjeku od 13,1 poena po mecu. I Gobert po nekoj pristojnoj margini moze + jer Sacramento je supalj u reketu i tu ce Gobert imati dosta laganih zakucavanja.

Facebook Comments

Comments

comments