19.02.2019

VIP DUBL:
————–
20:45 Oldham – Morecambe
1
1,72

21:00 Liverpool – Bayern
1X
1,35

KVOTA: 2,32 lose

——————
– ENGLESKA: League Two – 31. kolo

Oldham ima cilj uci u top 7 ekipa i igrati play off. To mjesto im bjezi trenutno 6 bodova ali imaju utakmicu manje tako da sa ova eventualna 3 boda smanjili bi zaostatak na samo -3 boda.
Ovaj tim prije samo 7-10 dana preuzeo je bivsi igrac Mancester Uniteda Paul Scholes i odmah na debiju upisao 3 boda kuci, bilo je 4:1 protiv Yeovila. Nakon toga protiv ekipe Crew vodili su do samog kraja i onda nesretno primili gol za 1:1.

https://www.goal.com/…/man-utd-l…/1375dxpwzxok1139toln27x7ku

https://www.dailymail.co.uk/…/Paul-Scholes-takes-Oldham-tra…

Morecambe je bio proslo kolo outsajder iako su igrali protiv jako lose ekipe Port Vale koja nije slavila na svom terenu jos od oktobra i obema ekipama bodovi su bili neohodni za opstanak medjutim Morecambe je uspio zabiti i sacuvati tu prednost do kraja zahvaljujuci nevjerovatno dobrom danu koji je imao njihov golman Halstead.

Bili su outsajderi jer kubure s povredama ali golman je cak i penal odbranio i tako donio jako bitna 3 boda klubu jer su sada van zone ispadanja.

Veceras ce biti puno teze protiv ovako kvalitetnog protivnika ciji igraci respektuju Scholesa i ucinice sve da uzmu sva 3 boda dok Morecambe i dalje kuburi s povredama pa tako ni danas nema Aaron Wildiga (18/1 mf), Andy Fleminga (10/1 mf), A-Jay Leitch-Smitha (21/6 att), Sam Lavellea (21/0 df), Andrew Tuttea (18/2 mf), Mandevillea (Att 30/2) i Olivear (Att 25/3).

Danas ce im biti potreban golman na istom nivou kao u subotu u sta cisto sumnjam i Oldham je veliki favorit.

https://www.lep.co.uk/…/morecambe-can-adapt-as-they-prepare…

https://www.oldhamathletic.co.uk/…/18022019-scholes-pre-mo…/

– Liga sampiona nokaut faza gdje cu biti kratak i gdje moram minimalnu prednost dati engleskom timu iako ni oni ne blistaju u zadnje vrijeme ali dosta ce im znaciti domaci teren.
Kod Bayerna postoje odredjeni **nemiri** da ih tako nazovem pa cak i sukobi na relaciji trener-igraci. Iskreno misljenja sam da jedva cekaju da Niko dobije otkaz i vidjecemo kada i da li ce se to desiti. Medjutim atmosfera u timu nije bajna. Bayern zabija ali i prima golove, odbrana trenutno moze se reci najveci problem.

Za veceras bi trebali sledeci igraci istrcati kao pocetna postava:
Neuer – Kimmich, Hummels, Süle, Alaba – Tiago, Goretzka, Gnabry, Coman, Rodrigeuz – Lewandowski

S druge strane Liverpool kao sto rekoh takodje nije na nivou u zadnje vrijeme ali zbog samopouzdanja i te kako im je dobro dosla pobjeda proslo kolo u prvenstvu nad Bournamouthom 3:0 i oni su svjesni da veceras jednostavno ne smiju izgubiti ako zele prolaz dalje a njemacki tim je i te kako nezgodan.

Njihova vjerovatna pocetna postava:
Alisson – A. Arnold, Fabinho, Matip, Robertson – Henderson, Milner, Wijnaldum, Mane, Firminho, Salah

Ocekujem veliku borbu i prednost Liverpulu, vjerujem da nece izgubiti ovaj mec.

Facebook Comments

Comments

comments