22.04.2019

VIP DUBL NORVESKE:
——————
18:00 Tromsdalen – Sandefjord
2
1,50

18:00 Mjondalen – Tromso
3+
1,75

KVOTA: 2,62 lose
———————–
NORVEŠKA: OBOS-ligaen – 4. kolo

Druga liga Norveske gdje je upravo Sandefjord ekipa koja je medju favoritima za top 2 mjesta i ulazak u prvu ligu. Pored njih to je sigurno i Aalesund kao i jos nekoliko ekipa, jos je rano jer je tek 4. kolo ali po kvaliteti Sandefjord bi trebao do promocije ove sezone. Oni su krenuli sa dvije pobjede i remijem proslo kolo upravo sa spomenutim Aalesundom koji bi trebao biti u vrhu ove sezone a dobili su Oslo 1:0 i Raufos 2:0.

Tromsdalen je kao mini filijala kluba Tromso. Ovde salju igrace koji nemaju mjesta tamo a igraci koji se pokazu odu jako brzo u Tromso i radi se o veoma limitovanom timu koji je ove sezone slabiji nego prosle jer su ostali bez 3-4 najbolja igraca. Spisak igraca koji nisu tu u odnosu na proslu sezonu:
http://prntscr.com/nf81da

Normalno da je i dosao odredjen broj novih ali slabiji su nego prosle sezone i ulaze u ovaj duel nakon debakla na ovom terenu gdje su primili cak 8 komada od Ull/Kisse, bilo je 0:8. Prije toga poraz u gostima 2:1 od Ham Kama. Iako je pocetak sezone Sandefjord kao bolja ekipa trebao bi do punog plijena.

NORVEŠKA: Eliteserien – 4. kolo

Ovde sam u nekim solucijama mislio igrati na pobjedu domacina ali odbrana im se pokazala previse supljom pa sam se odlucio na golove. Mjondalen je dosao iz nizeg ranga ali solidna ekipa kojoj kao sto rekoh trenutno jedini problem odbrana. Prvo su u gostima porazeni 2:0 od Valerenge, zatim na ovom terenu 4:5 poraz od Bodo Glimta i poslednje kolo slavili su u gostima kod Stromgodseta 2:3.
Tromso poprilicno slabasna ekipa ali bi mogao iskoristiti slabu odbranu domacih i zabiti barem 1. Oni su u prvom kolu dobili Ranheim 1:2, zatim poraz kuci od Vikinga 0:2 i proslo kolo od Valerenge 4:1. U prijateljskom mecu ove godine prije pocetka sezone Mjondalen je bio bolji sa 5:1.

Facebook Comments

Comments

comments