23.06.2019

VIP TRIPLE:
—————–
19:00 Senegal – Tanzanija 2:0
1
1,30

18:00 Kristiansund BK – Stabaek lose
1
1,60

21:00 Kolumbija – Paragvaj
X2
1,60

KVOTA: 3,33
—————–
– AFRIKA: Afrički Kup Nacija – 1. kolo

Senegal je jedna od ekipa koja je favorit i za osvajanje ovog takmicenja. Imaju odlicnu ekipe, odlicne pojedince koji igraju u vrhunskim klubovima na visokom nivou. Dovoljno je reci da je ove Mane iz Liverpula. Oni su se prosetali grupom u kvalifikacijama gdje su upisali 5 pobjeda i 1 remi i sa prve pozicije se lagano plasirali. Pored Tanzanije u ovoj grupi su jos Alzir i Kenija i sigurno je da Senegal ide po pobjedu.

U ovoj reprezentaciji su pored Manea jos neka dosta poznata imena kao sto su Sarr, Niang, Koulibaly, Sane itd itd.

Tanzanija nije igrala ovo takmicenje 39 godina. Uspjeli su se kvalifikovati kao drugoplasirani u grupi sa Ugandom (bila prva), Lesotom i Zelenortskom Republikom. Bili su na omjeru dvije pobjede, 2 remija i 2 poraza. Imaju i oni par imena napred koji mogu nesto napraviti poput Samatte (Genk) i Adi Yussufa (Blackpool) ali Senegal je za klasu bolja ekipa i ocekujem da danas na startu to i pokaze.

– NORVEŠKA: Eliteserien – 12. kolo

Ne volim igrati protiv ekipa koje su poslednje na tabeli ali jednostavno sve ide u korist domacina. Trenutno su 6. i sa 3 boda mogu do trece pozicije. Neporazeni su vec 10 meceva u nizu i imaju komplet ekipu na raspolaganju.

Stabaek kao sto rekoh vec zadnji na tabeli i nisu zabili gol u prvenstvu vec 4 kola u nizu. U kupu su prosli dalje i sad ih ceka duel protiv dosta boljeg domacina. Danas im fale defanzivac Hernandez (Df 8/0) i veznjak Borkeeiet (Mf 8/0). Odigrali su 4 meca u gostima, 4 poraza i gol razlika 0:10. Mogu oni zabiti danas gol ali isto tako i domacin je i te kako sposoban zabiti bar 2 i uzeti pun plijen.

Zanimljivo ce biti veceras u raspletu ove grupe. Kolumbija je samo siguran ucesnik dalje i to sa prve pozicije bez obzira kako se ovaj duel zavrsi. Iz tih razloga trener je najavio rotacije u timu veceras jer im bodovi ne trebaju a po njih je bolje da ispadne Argentina i to bi se desilo kada bi ih Paragvaj pobjedio. Paragvaju igra samo pobjeda pod pretpostavkom da ce Argentina dobiti Katar i ima Paragvaj solidne sanse bar da ostane neporazen jer ce Kolumbija sigurno rotirati, imaju petoricu kojima prijeti suspenzija tako da ce sigurno trener i na to obratiti paznju.

https://www.foxsportsla.com/…/412913-queiroz-anticipa-que-h…

Facebook Comments

Comments

comments