14.07.2019

Kovačević Nemanja
Admin · 12 hrs

VIP DUBL:
——–
15:00 York – Bolton 1:0
1
1,50

21:00 Alžir – Nigerija 2:1
Prolaz
1
1,70

KVOTA: 2,55 WIN
——————-
Klupske Prijateljske

Pred kraj prosle sezone Bolton je obradovao dosta puta i to porazima naravno nas koji smo se kladili protiv njih. Malo po malo propali su nacisto i ispali u Leauge One gdje ce startati sa -12 bodova zbog finansijskih nepravilnosti. Dugo su prodavali klub i bili su blizu prodaje ali evo do dan danas to nije rjeseno.

Imaju 7 seniora profesionalaca od kojih su dva golmana i medju njima nema niti jedan defanzivac, zato sam misljenja da bi im York morao strpati minimum 2 gola ako ne vise.

https://www.theguardian.com/…/bolton-seven-players-fulfil-p…

Navodno ce igrati jedno poluvrijeme s jednim sastavom a drugo sa drugim. Nije mi jasno ni odakle im 20 igraca ali kako kazu to su trenutno školarci i poluameteri.

https://bolton.vitalfootball.co.uk/what-can-we-expect-from…/

Da je York malo jaca ekipa isao bi i na jaci ulog bez obzira sto je prijateljska ali ovako mala doza opreza. Ipak York ima sve profesionalne igrace, klub je koliko toliko stabilan iako dolaze iz nize lige ( National League North).

Bolton jednostavno i ne smije zakazati meceve s nekim jacim jer bi to bilo ciscenje po 10:0. Ovako sa Yorkom mogu se malo nadigravati ali tesko da ce izbjeci poraz sa školarcima i omladincima.

– Afrički Kup Nacija – Playoff – Polufinale

Dosta nezahvalno takmicenje za prognoze u to smo se uvjerili.

Po onom sto sam do sad gledao Alzir definitivno ima vece sanse za prolaz. U 1/4 finalu izbacili su Obalu na penale ali mec su mogli rjesiti puno ranije jer su imali vodstvo 1:0 i onda je u 48′ minuti Bounedjah promasio penal za 2:0 i stigla je kazna ali srecom po njih na penalima su bili sigurniji.

Jako dobra ekipa i kompaktna pa su tako sve meceve dobili, u grupi sve 3 pobjede, zatim u 1/8 finala lagana pobjeda 3:0 nad Gvinejom i zadnji mec spomenuti na penale protiv Obale.

Nigerija je imala dosta srece mora se reci. Prosli mec protiv Juzne Afrike dobili su 2:1 zahvaljujuci golu iz prekida pred sam kraj meca. Do tog momenta Juzna Afrika realno je bila bolja i Nigerija je pokazala slabosti u odbrani.

Alzir dosta cvrsta ekipa pozada koja se brzo transformise u napad i po svemu vidjenom mora im se po ovoj kvoti dati prednost.

Facebook Comments

Comments

comments