16.08.2019

Kovačević Nemanja
Admin · 8 hrs

VIP PREDLOG: 19:30 Grčka – Italija
1. poluvrijeme hendikep (-3,5) 1 1,75 49:28 WIN
————————————–
Acropolis Tournament

Meč je prijateljskog karaktera ali ovo je mini kup koji se stalno odrzava u Acropolisu i grci godinama ga igraju i u vecini slucajeva su u finalu. Obe ekipe se pripremaju za svjetsko prvenstvo u Kini koje pocinje za 14 dana ali trenutno Grcka ima jacu ekipu i oni dosta ocekuju na svjetskom prvenstvu.

Kvalifikacije su prosli lagano i bez najvece zvijezde tima i najboljeg igraca Giannisa Antetokounpa. Takozvani greek freek imao je sezonu iz snova u NBA i uzeo titulu MVP i sada ga cekaju izazovi sa reprezentacijom. Ono sto je bitno igrace i ovaj susret i ne vidim nikoga u Italiji ko ga moze zaustaviti. Izjavio je da bi mjenjao titulu MVP za medalju na prvenstvu sa reprezentacijom.

http://www.fiba.basketball/…/i-would-exchange-the-mvp-title…

Grcka i pored Giannisa ima jako dobar roster, tu su jos i iskusni Calathes, Printezis, Sloukas, Mitoglou, Bourousis, Papanikolaou itd itd.

http://www.fiba.basketball/basketballworld…/2019/team/Greece

Italija s druge strane ulazi u ovaj mec oslabljena. Nece igrati prva zvijezda tima, NBA igrac Danilo Galinari kao ni Datome ni Meli.

https://www.eurohoops.net/…/gallinari-reportedly-out-for-i…/

Od poznatijih imena ostaju na Hacketu, Gentileu i Belinelliu.

Grcka domacin, tribine bi trebale biti popunjene i ne vjerujem u iznenadjenje.

Mislim da ce grci od starta meca krenuti agresivno i ako italijane ne krene sut za 3 poena trebali bi steci prednost vec na poluvremenu od minimum 4 poena razlike.

Facebook Comments

Comments

comments