17.08.2019

VIP DUBL:
—————-
20:30 Željezničar – Sloboda
1
1,50

18:00 Zenit – Akhmat
1
1,35

KVOTA: 2,02 lose
———————-
– BOSNA & HERCEGOVINA: Premier League – 5. kolo

Željo odlicno startovao sa 3 pobjede i jednim remijem su na prvom mjestu sa 10 bodova i jos nisu primili gol a zabili 5 ukupno. Vidi se da napadaju titulu ove sezone i veliki su favoriti na Grbavici.

Sloboda do sad skromno, jedna pobjeda, 2 remija i poraz od Sarajeva 3:0. Oni su dosta mjenjali tim u odnosu na proslu sezonu. Na Tušanj je u proteklom periodu stiglo 26 igrača dok je 18 fudbalera iz prošle sezone napustilo Slobodu.

Ono sto je bitno jeste cinjenica da ce morati bez standardnih Amar Beganovića koji je suspendovan te najboljeg napadaca Slobode Amer Bekića koji ce morati propustiti mec zbog povrede a na njegovo mjesto će najvjerovatnije Edis Smajić ili Dušan Ristić.

Domaci bez dvojice suspendovanih Enesa Sipovića i Mehmeda Alispahića koji se mogu zamjeniti ali istina osjetice se njihov izostanak. Medjutim ovi izostanci kod Slobodi su veci hendikep i jako tesko ce izbjeci poraz na ovom terenu gdje se ocekuje visok broj gledalaca.

https://sport1.oslobodjenje.ba/…/hendikep-za-tuzlake…/163559

https://fkzeljeznicar.ba/najava-fk-zeljeznicar-fk-slobod…/…/

Mladi igrac Slobode Maksimovic izjavio je kako se idu nadigravati za Zeljom sto mislim da i nije najpametnije.

https://sportsport.ba/…/maksimovic-idemo-se-nadigrav…/329972

– RUSIJA: Premier League – 6. kolo

Zenit je krenuo dosta jako sa 4 pobjede i jednim remijem su trenutno a jedini remi je protiv Krasnodara koji trenutno vodi u gostima 0:1 i sa tim rezultatom oni su trenutno prvi ali naravno Zenit svoj mec nije ni poceo i sa pobjedom ce se vratiti na prvu poziciju.

Igraju jako dobro za sad i imaju dosta dobar napad. Dzyuba naravno uvjek najopasniji po gol protivnika, zabio je i proslo kolo na teskom gostovanju kod Dinamo Moskve.

Akhmat prosjecna ekipa koja ce se ovde braniti i pitanje je koliko ce izdrzati. Do sad dvije pobjede i 3 poraza. Nisu u formi jer u zadnja 4 meca dozivjeli 3 poraza.

Zenit ne igra evropska takmicenja i mogu se potpuno posvetiti prvenstvu tako da bi bilo veliko iznenadjenje da ne dodju do sva 3 boda na svom terenu.

Facebook Comments

Comments

comments