Najave svih mečeva Basketball 03.09.2019

Grupa F

10:00 Crna Gora – Novi Zeland

169,5- poeni

Ovde su jos Grcka i Brazil i jasno je obema ekipama da gubitnik ovog duela ide kuci. Crna Gora u prvom duelu ocekivano porazena od Grcke 60:85 i sada u ovom duelu traze pobjedu. Igrace svoju igru a to su spori napadi i zonska odbrana tako da ce i bezglavi novozelandjani morati prihvatiti ovaj stil pa u ovako bitnom mecu margina je previsoka. Crna Gora obicno krece sa Dubljevic, Ivanovic, Sehovic, Radoncic i najbolji igrac i zvijezda tima Nikola Vučević (igrač Orlanda).

Ovde upravo bi Vučević mogao 15,5+

U prvom duelu ubacio je 12 poena ali igrao samo 20-ak minuta zbog blowouta i trener ga je cuvao normalno za poslednja dva meca. tada je uspio i za tih 20 minuta uzeti cak 15 suteva (6/15) ali ovde bi morao mozda cak i nesto preko 30 minuta jer ovde nema blowouta, barem ga je tesko ocekivati i ovo je za obe ekipe najbitniji mec turnira.

Citav roster Crne Gore i klubovi gdje igraci igraju:

http://www.fiba.basketball/basketballworl…/…/team/Montenegro#|tab=roster,average_statistics

Sto se tice Novog Zelanda oni su prvo kolo porazeni od Brazila 94:102. Imaju par zanimljivih igraca ali vecina ih igra u domacoj ligi. Izdvojio bih dvojicu koji ne igraju u Australijskoj ligi Tai Webstera (Galatasaray) koji je ubacio 12 poena i Fotu clana Ulma (17 poena) koji nemaju predebelu minutazu ali je koriste (igrali su oko 22 minute). Corey Webster medjutim je takodje dio prve petorke i bio je najbolji strijelac prvog kola sa 19 poena protiv Brazila. Novi Zeland je nepoznanica a margina na Webstera previsoka (17,5) tako da je najbolje ne dirati ih.

Njihov roster:

http://www.fiba.basketball/basketballwor…/…/team/New-Zealand#|tab=roster,average_statistics

14:00 Brazil – Grčka

Grcka definitivno jedan od favorita za medalju, pokazuju to iz meca u mec. Imaju mvp-a nba lige greek the freeka i mogu daleko ako im se poklopi raspored. Ovde je jasno da su veliki favoriti i Brazil mislim da nema sta traziti jer ova juzoamericka ekipa nema igrace koji u odbrani mogu nesto uraditi protiv spomenutog a ni protiv ostalih.

Tesko je tipovati igrace i treba zaobici jer je vrlo lako i ovde moguc blowout (da se grcka odvoji previse i rjese rano mec) pa da ponovo odmara Giannis koji je u prvom kolu igrao samo 16 minuta. Taj mec printezis je bio najbolji sa 16 poena u 19 minuta.Treba sacekati one nokaut meceve pa se onda moze igrac uzeti neki sa vecom sigurnoscu.

Petorka Grcke: Papapetrou, Papanikolaou, Calathes, Bourousis i najbolji igrac Antetokounmpo.

Citav roster: http://www.fiba.basketball/basketballworld…/2019/team/Greece#|tab=roster,average_statistics

L. Barbosa (15,5)-

Brazil igra run&gun kosarku (trci i pucaj) pa ne cudi rezultat prvog kola i njihov trijumf nad Novim Zelandom 102:94. Imaju solidan tim ali prvo kolo su kontrolisali mec od pocetka i dosta minuta su dobili igraci s klupe pa je tako Barbosa ubacio najvise, 22 poena za 24 minute, drugi je bio Luz sa 15 poena i istom minutazom takodje s klupe. Protiv grcke odbrane tesko da ce se neko naigrati odnosno lagano preci marginu tako da zaobici igrace u + i traziti pobjedu Grcke s nekim hendikepom a Barbosa tesko da ce danas do 16 poena, na toj je margini jer je u prvom kolu ubacio 22 ali protiv raspale odbrane Zelanda.

Postava Brazila: Caboclo, Didi, Huertas, Luz i Varejo.

Citav roster:

http://www.fiba.basketball/basketballworld…/2019/team/Brazil#|tab=roster,average_statistics

—————————————————————-

GRUPA E

10:30 Japan – Češka

U prvom kolu poraz Japana od Turske 86:67 dok je Češka odigrala muški protiv SAD i porazeni su 67:88.

T. Satoransky (15,5)+

Kod Japana ubjedljivo najdeblju minutazu ima Hachimura (NBA igrac Washingtona) i onda ne cudi i visoka margina na njega (18,5). Ovde je Češka favorit po vidjenom u prvom kolu. Alfa i omega ovog tima je odlicni Satoransky (Chicago Bulls) koji vjerujem da ce i danas vuci svoju ekipu. On je u prvom kolu protiv USA ubacio 17 poena za 28 minuta a danas je Češkoj pobjeda neophodna pa bi mogao igrati i 30+ a za to vrijeme iako dosta i asistira vjerujem da ce napadati slabu odbranu Japana i preuzimati najvise odgovornosti. Imaju cak 6 igraca iz Nymburka, prvaka Češke.

Petorka: Auda, Balvin, Bohacik, Hruban i prvi igrac Satoransky.

Čitav roster: http://www.fiba.basketball/basketballworld…/…/Czech-Republic#|tab=roster,average_statistics

Kod Japana odlican suter je i Fazekas koji je uzeo njihovo drzavljanstvo ali on je vec veteran pa zaobilazim ovaj put japance.

Čitav roster Japana:

http://www.fiba.basketball/basketballworldc…/2019/team/Japan#|tab=roster,average_statistics

14:30 SAD – Turska

Favoriti za osvajanje ce rjesiti i ovo u svoju korist, pitanje je samo otpora turaka. Česi su se dobro drzali ali jednostavno amerikanci na individualni kvalitet odvojili se i rutinski priveli kraju. Kod SAD-a tesko je bilo koga u + igrati. Popovich dijeli svima minute a i ovde se ocekuje blowout pa nema smisla nikoga iz Amerika igrati over. Prvo kolo Mitchel 16, Barnes 14, Kemba Walker 13, Tatum 10 poena.

Roster SAD-a:

http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2019/team/USA#|tab=roster,average_statistics

Ilyasova (14,5)+

Jedini iz Turske koji bi nekako mozda mogao u over je novi igrac Milwaukee Bucksa, Ilysavova. Pitanje je samo minutaze jer kao sto rekoh ocekuje se i ovde rutinski posao za SAD ali ovaj kosarkas je odlican trojkas i ako ga iole krene sut moze na 15 poena. U prvom duelu u pobjedi Turske nad Japanom ubacio je 19 poena za 30 minuta.

Roster Turske: http://www.fiba.basketball/basketballworld…/2019/team/Turkey#|tab=roster,average_statistics

————————————————————-

GRUPA G

10:30 Njemačka – Dominik. Rep.

Dominik. Rep. (72,5)- poena

Njemacka je odigrala najgoru cetvrtinu sigurno u istoriji svoje kosarke prvo kolo protiv Franucuske gdje su izgubili 16:4. Dakle samo 4 poena u prvoj cetvrtini i to ih je kostalo citavog meca. Uspjeli su se vratiti ali Francuska je dobila 78:74. Ovde je pitanje pobjednika rjeseno unapred samo je pitanje kojom razlikom ce ovo njemci dobiti i ne vidim Dominikanu na 73 poena jer morace njemacka odbrana biti na dosta visokom nivou.

Petorka: Akpinar, Kleber, Theis, Zipser i najbolji igrac Schroder (novi igrac Oklahome).

U prvom duelu Voigtman 25 poena, Schroder 23 poena protiv Francuske.

Ovde ce biti blowout vjerujem ali posto je njemcima pobjeda prijeko potrebna moguce da prvotimci igraju i duze nego sto se ocekuje medjutim ne diram nikoga od igraca samo zbog blowouta.

Roster Njemacke:

http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/…/team/Germany#|tab=roster,average_statistics

Dominika dobila Jordan u prvom kolu ocekivano ali ovde ce morati pognutih glava sa parketa. Oni dosta koriste igrace s klupe pa je minutaza dosta podijeljena i nezahvalno je bilo koga uzimati.

Njihov citav roster:

http://www.fiba.basketball/basketballw…/…/Dominican-Republic#|tab=roster,average_statistics

14:30 Jordan – Francuska

Francuska 89,5+ poena

Revijalni mec jer ovo ce francuzi rutinski rjesiti. Dobili su Njemacku u prvom kolu zahvaljujuci odlicnoj prvoj cetvrtini 16:4, imaju odlicne nba igrace i Jordan ako prodje ispod 30 razlike to je za njih uspjeh. U prvom kolu najefikasniji Fouriner igrac Orlanda sa 26 poena i Mbaye (Karsiyaka) sa 21. U reketu imatu i Poiriera i najboljeg defanzivca lige Rudy Goberta. Nezahvalno bilo koga igrati, ovde treba traziti igrace Francuske u minus jer ce ih sigurno u zadnjoj cetvrtini odmarati trener ali vjerujem da idu na 90+ poena.

Roster Francuske:

http://www.fiba.basketball/basketballworld…/2019/team/France#|tab=roster,average_statistics

————————————————

GRUPA H

09:30 Australija – Senegal

P. Mills 16,5-

Australija bi mogla biti jedna od ekipa iz sjenke koja ce iznenaditi. Iskreno kada pogledate tim to i ne bi bilo iznenadjenje jer imaju odlicne igrace. Petorku cine Baynes (Phoenix), Dellavedova (Cleveland), Ingles (Utah), Landale (Zalgiris) i vjerovatno najbolji igrac ovog tima play San Antonia Patty Mills. Dakle u petorci imaju cak 4 nba igraca.

Ovo ce rjesiti veoma lagano u svoju korist i petorka ce odmarati u poslednjoj cetvrtini zato ne vidim razlog da odlicni Mills forsira iako moze da zeli ovde ubaciti i 30 poena.

U prvom mecu i pobjedi nad Kanadom 108:92 Dellavedova je ubacio 24 poena, Goulding s klupe 16, Mills 15, Ingles 13 itd.

Roster Australije:

http://www.fiba.basketball/basketballworld…/…/team/Australia#|tab=roster,average_statistics

Senegal je pregazen u prvom kolu od Litve 47:101 a ovde Australija ce im dati malo vise prostora pa mozda ubace 55+ poena ali pobjeda kengura visokom razlikom ne dolazi u pitanje.

Roster Senegala:

http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/…/team/Senegal#|tab=roster,average_statistics

13:30 Litva – Kanada (pobjeda Litve)

Canada se uzda u Corry Josepha igraca Sacramenta, Bircha igraca Orlanda pa i Pangosa (Barcelone) ali to nije dovoljno. Bitni igraci su im otkazali i ovde je Litva definitivno favorit i ne sumnjam u njihov trijumf iako ce Canada traziti pobjedu nakon poraza u prvom kolu od Australije 92:108. Medjutim cinjenica je da ce ovde Litva i Australija boriti za prvu poziciju.

Upravo Birch i Joseph bili su najefikasniji u prvom kolu sa 18 odnosno 16 poena. Pangos (igrac Barcelone) priodao je 14.

Roster Kanade:

http://www.fiba.basketball/basketballworld…/2019/team/Canada#|tab=roster,average_statistics

Najjace oruzje Litve mogla bi biti jaka odbrana i prednost u reketu (Valanciunas) i tu se kanadjani onda mogu pogubiti. Litva je pokazala i u priprema protiv Srbije kakva je ekipe i godinama unazad igraju odlicno.

Imaju u reketu i Sabonisa i valanciunasa sto je velika prednost, tu su jos odlicni Kalnietis, Grigonis, Kuzminkas, Maciulis itd.

http://www.fiba.basketball/basketballworld…/…/team/Lithuania#|tab=roster,average_statistics

Facebook Comments

Comments

comments