13.09.2019

VIP PREDLOG: 18:30 Gr. Furth – Wehen 1 2,00 2:1 WIN
—————————————-
NJEMAČKA: 2. Bundesliga – 6. kolo

Solidna kvota pa moram probati. U prethodnih 5 kola Furth upisao dvije pobjede, 2 remija i 1 poraz dok su gosti zakucani za dno tabele sa samo jednim remijem i 4 poraza. Vjerovatne i kladionice ocekuje da se Wehen kad tad probudi pa zato ovako visoka kvota na Furth. Treba reci da je Wehen dosao iz trece lige.

Istina je da Wehen na pocetku sezone ima problema i sa povredama pa i ne cude ovakvi rezultati. I danas je situacija nepromijenja u odnosu na te meceve pa tako nece igrati Jules Schwadorf, Patrick Schönfeld, Arthur Lyska, Marc Wachs, Jan Vogel, Phillip Tietz i Marvin Ajani dok je upitan Tobias Schwede.

Izjava trenera gostiju;

”Kadrovska situacija je nepromijenjena u odnosu na prethodne sedmice. Jules Schwadorf, Patrick Schönfeld, Arthur Lyska, Marc Wachs, Jan Vogel, Phillip Tietz i Marvin Ajani definitivno neće biti dostupni. “Na Tobiasa Schwedea moramo pričekati i vidjeti šta se događa”, kaže trener SVWW. “Siguran sam da nam može pomoći u petak.”

https://svww.de/…/ar…/vereint-zum-auswaertsspiel-nach-fuerth

Naglasio je takodje jako losu igru u odbrani i prema njegovim rjecima na tome se najvise radilo u ovoj pauzi jer ako to ne poprave nemaju nikakve sanse da ostanu u ligi. Primili su cak 16 golova u 5 duela a zabili 6. Poslednji ligaski mec izgubili su cak 0:5 od Regensburga i to na svom terenu.

Oko 200 navijaca je doputovalo na ovo gostovanje pa je treneru drago da nisu svi digli ruke od njih tako rano.

Furth je stabilnija ekipa. Poraz samo u prvom kolu i onda 2 remija i dvije pobjede. Igraju kuci i protiv do sad najslabije ekipe definitivno su favoriti pa onda se mora probati po ovako dobroj kvoti.

Facebook Comments

Comments

comments