02.10.2019

VIP DUPLANJE:
———————
15:30 Tuzla City – Velež 1:0
1
1,35

21:00 Liverpool – Salzburg 4:3
1
1,30

19:00 Genk – Napoli 0:0
X2
1,14

KVOTA: 2,00 WIN
——————

http://prntscr.com/pdubcz

– Kup Bosna i Hercegovina 1/8 finala

Igra se jedan mec a u slucaju remija izvode se odmah penali. Velez je zadnje 3 sedmice imao 3 daleka gostovanja, zadnje je poraz u Banja Luci 3:1 od Borca. U nedelju kasno navece su se vratili u Mostar i odradili juce jedan trening pred ovaj duel a ono sto je bitno je cinjenica da ce gosti rotirati i da ce igrati sa rezervama.

https://fkvelez.ba/nakon-poraza-od-borca-rodjeni-se-pripre…/

**Kada je igrački kadar u pitanju u ovom susretu priliku da se dokažu dobit će igrači koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali malu minutažu.**

Takodje zanimljivo je da su oba tima bez prvog trenera na ovom mecu, kod domacina Samir Adanalić ce biti na klupi. Elvir Baljić je tek preuzeo tuzlanski ekipu, dok se Feđa Dudić još uvijek nije zdravstveno oporavio.

Dudić je prošle sedmice zbog trovanja salmonelom završio u bolnici, a nakon nekoliko dana liječenja danas je otpušten na kućno liječenje.

U međuvremenu zdravstvene probleme je zadobio Dudićev pomoćnik Mustafa Kodro koji je zadržan na pretragama i on bi iz bolnice trebao izaći sutra.

To znači da će u današnjem duelu protiv Tuzla Cityja ekipu voditi Avdo Kalajdžić,

https://sportsport.ba/…/velez-na-tusnju-bez-dudica-i…/335430

Bez trenera i bez prve postave na ovom duelu, mislim da je jasno kakve su ambicije Veleza u kupu i Tuzla bi ovo morala iskoristiti. Takodje sudija je kontraverzni Ermin Sivac iz Zenice koji je po mnogima dosta puta isao na štetu Veleza.

– Liga Sampiona

Must win situacija za Liverpul. Iako u prvenstvu dominiraju sa svim pobjedama, ovde su porazeni u prvom kolu od Napolija i vec sada je ovo protiv Salzburga must win situacija. Salzburg pokazao koliko je mocna ekipa napadacki u prvom kolu i pobjedi nad Genkom 6:2 dok u Austriji u prvenstvu nemaju konkurencije.

Ipak ovo je Liverpul i jedno od najtezih gostovanja u Evropi. Salzburg jednostavno i ne zna igrati zatvoreno previse sto bi domacinu i brzim igracima (Salah, Mane) i te kako moglo odgovarati.

Vjerovatne postave: http://prntscr.com/pdu8cj

Domaci bez Shaqiria, Andersona i Matipa.

Gosti bez Alexander Walkea, Marin Pongracica i Antoine Bernedea.

– Liga sampiona

U ovoj grupi su Napoli, Liverpul, Genk i Salzburg. Napoli u najboljoj poziciji trenutno jer su u prvom kolu dobili kuci Liverpul dok je Genk primio cak 6 komada od Salzburga. Ovde nece primiti 6, trener ce igrati dosta zatvorenije ali ne vidim ni nacin da slave protiv dosta jace ekipe kakva je sigurno Napoli.

Vjerovatne postave: http://prntscr.com/pdua61

Facebook Comments

Comments

comments