18.02.2020

VIP PREDLOG: 21:50 Domingues, J. – Sousa, P. 1 1,63 (PREDAO)
————————————————
ATP – SINGL: Rio de Janeiro (Brazil), zemlja – 1/16-finale

Mozda bi bilo dobro da se ovo odigra u kladionicama koje racunaju i ako igrac preda mec..

Zanimljiv duel i iako izbjegavam tenis na tiketima ovo cu uzeti. Dva dobra prijatelja i sunarodnjaka se sastaju ovde u Riju a prednost dajem mladjem (26 godina).

Pedro Sousa dolazi ovde nakon teskog turnira u Buenos Airesu gdje je kako kaze dosao da odigra par meceva i na kraju se nasao u finalu. u 1/4 finalu dozivio je povredu koju je prenio i u finale i pod bolom igrao te je lako izgubio od Ruuda 0:2. Ipak je bio sretan jer mu je to prvo finale bilo u Buenos Aieresu a ima 31. godinu. Taj mec igrao je prije 2 dana samo i kazem pod bolovima. Dosao je kao laki luzer i zavrsio u finalu nakon sto je imao srece jer mu je u 1/2 predao Švarcman.

**“I arrived almost two weeks ago to play a couple of matches and I never thought I would be here in the final. I had to wash clothes twice, borrow ropes from [Guido] Pella ”, joked Sousa, at the awards ceremony. At the press conference, the Lisboner was peremptory: “I waited 30 years to reach my first final and I would play anyway. I never thought of leaving despite the pain ”. In the 13th year on the professional circuit and without ever having managed to pass the quarter-finals in an ATP circuit tournament, Sousa became the third Portuguese and the oldest to debut in a singles final (first as lucky loser).**

https://www.time24.news/…/pedro-sousas-injury-prevented-a-b…

https://www.tennisnet.com/…/buenos-aires-schwartzman-has-to…

Ovde me ne bi cudilo da se pojavio samo da pokupi cek jer ATP turniri placaju sasvim solidno i da preda trijumf svom kolegi iz Portugala pa da ide na zasluzen odmor i oporavak od povrede.

Prije dva dana dakle na visokim temperaturama pod povredom igrao i sada je u Brazilu tako da ocekujem da umor odradi svoje i da Dominsues slavi ovde. Inace vec je bilo predaje duela izmedju ova dva tenisera.

Facebook Comments

Comments

comments