11.03.2020

VIP NBA:
———-
Miami – Charlotte
Broj koševa Charlotte/D.Graham (17.5) 30 WIN
Više 1,85

Atlanta – New York
Broj koševa New York/Jul.Randle (20.5) 33 WIN 
Više 1,85

Dallas – Denver
Broj koševa Dallas/T.Hardaway (16.5)
Više 1,85

Philadelphia – Detroit
Broj koševa Philadelphia/Al Horford (13.5) lose
Tip:Manje1,85

Philadelphia – Detroit
Broj koševa Detroit/Ch.Wood (21.5) lose
Manje 1,85

Miami – Charlotte
Broj koševa Miami/B.Adebayo (16.5) 21 WIN
Više 1,85

Sacramento – New Orleans
Broj koševa New Orleans/Z.Williamson (23.5)
Više 1,85
———————-
Biće dosta bolje ponude, ovo su neki za veceras sa kratkim obrazlozenjima.

– Ovde ce vjerovatno biti blowout bez obzira sto Butler veceras ne igra za Miami ali moram Grahama over odigrati. Upravo izasla vijest da nece igrati Rozier pa bez obzira na dobru odranu Miamija mladi Graham moze nakvrkcati na 18 poena.

**Terry Rozier (illness) ruled out Wednesday.**

Ove sezone na prosjeku je od 18. poena po mecu. Miamiju je ubacio 16 sa Rozierom u rosteru pa valjda moze kos vise bez njega. Prosli put sam pisao opsirniju analizu za njega i prosli smo ga over, dakle nakon 3 meca krize usao u dobru seriju te ubacuje redom 18, 17, 24, 23 i 27 poena.

– Randle sinoc ostao na 16 poena ali i otisao na tusiranje ranije jer je zaradio 6. licnu gresku 5-6 minuta prije kraja meca. Veceras ocekujem da se iskupi koliko toliko. Prva je violina tima, igraju protiv Atlante koja je u dnu lige po odbrani PF pozicije pa tu ocekujem da Randle to i koristi te ide u over. Atlanta igra run&gun kosarku sa minimalnom odbranom pa Randle uz dobru dozu suteva ocekujem da ovo prebaci.

– Neko mora Luki veceras pomoci jer ne igraju ni Porzingis ni Hardaway a upitan i Finney Smith. Hardaway nema lagan matchup ali je odlican trojkas i to je njegovo i glavno oruzje. Zadnje dvije bez Porzingisa je uspio na 30+ ici. Denver igra ozbiljniju odbranu ali moze do 17 u odsustvu ovih bitnih karika Dallasa.

**Kristaps Porzingis (rest) listed out Wednesday.**

**Seth Curry (ankle) listed out Wednesday.**

– Al Horford veceras nece imati usage koji je imao u proteklim mecevima jer se vracaju i Richardson i Embiid. Fali dakle samo Simmons a igraju protiv jako loseg Detroita pa je moguc i te kako blowout i ovde ne vidim razloga da Horford forsira, sada je tek mozda i cetvrta opcija u napadu iza Embiida, Harrisa i Richardsona..

**Joel Embiid (shoulder) will play Wednesday.**

**Josch Richardson (ankle) will play wednesday**

– Christian Wood otkrovenje u Detroitu. Mladi PF koji igra odlicno i dosta je koristan i najvise je profitirao odlaskom Drummonda te povredom Rosea. Veceras ipak ima tezak matchup jer ide na Horforda i Embiida u reketu sto nije nimalo lagan zadatak a pri tom i u odbrani imace posla a i kao sto rekoh vrlo moguc i blowout pa da Wood ide na klupu prije vremena.

– Kao sto rekoh na pocetku veceras nema Butlera kod Miamija pa iako domacin ima pregrst kosarkasa koji mogu poentirati ja cu se okusati sa odlicnim Bam Adebayom. Malo ko ga moze cuvati, hornetsi su otanki u reketu i Zeller mu ne moze parirati pa ako dobije svoje ful minute trebao bi ovo prebaciti.

**Jimmy Butler (toe) ruled out Wednesday.**

– Derbi veceri jer je najbitnija utakmica veceras. Borba za play off, oba tima se nadaju top 8 i bice ovo zanimljiv duel. Uzecu mladu zvijezdu gostiju koju ce tesko kingsi cuvati. Spoljnje igrace i nekako ali za Ziona i nemaju kosarkasa da ga brani. I dalje nema Redicka pa Zionu je usage uvjek visok. U zadnjih 10 meceva na prosjeku je 25.9 poena po mecu i mislim da ce ga pelicani dosta koristiti u napadu veceras.

Facebook Comments

Comments

comments