31.07.2020

VIP NBA PREDLOZI:
—————
22:00 Washington – Phoenix
Broj koševa Phoenix/D.Ayton (19.5) 24 WIN
Više 1,85

22:00 Washington – Phoenix
Broj koševa Washington/R.Hachimura (15.5) 21 WIN
Više 1,85

22:00 Washington – Phoenix
Broj koševa Phoenix/D.Šarić (10.5) 17 lose 
Manje 1,85

00:30 Milwaukee – Boston
Broj koševa Milwaukee/G.Antetokounmpo (27.5) 34 WIN 
Više 1,85

02:00 San Antonio – Sacramento
Broj koševa San Antonio/D.De Rozan (23.5) 27 WIN 
Više 1,85

03:00 Dallas – Houston
Broj koševa Dallas/L.Dončić (27.5) 28 WIN 
Više 1,85

03:00 Dallas – Houston
Broj koševa Houston/J.Harden (31.5) 49 WIN
Više 1,85

———————

Analize ce biti kratke ali jasne pa nesto odaberite za sad a kasnije ako izadje neka bitna vijest normalno da cu obavjestiti.

Dakle ovde uzimam Aytona iz ekipe Phoenix jer ce biti primarna napadacka opcija u reketu s obzirom da drugi centar Baynes je out u izolaciji zbog korona virusa. Ayton ove sezone na prosjeku od 19.0 poena po mecu pa otuda i ova margina medjutim mislim da bi morala biti barem poen ili dva vise jer nema Baynesa a drugi razlog je dosta supalj reket wizardsa. Tu im je trenutno Brayant koji ne slovi za bajnog defendera i ocekujem vise lopti na Aytona. Poslednje 4 partije prije pauze ubacivao je 20, 25, 20 i 13 poena ocekivano jednoj od najboljoj odbrana C pozicije Torontu.

– Hachimura se stvarno izdvaja kao pik kada su u pitanju igraci Washingtona. Dakle oni ce do kraja sezone razigravati svoje mlade snage a medju njima je upravo Hachimura. Za one koji ne znaju wizardsi su ovde bez najboljih igraca, John Wall out, Beadley Beal out, Davis Bertans Out itd itd..

Petorka wizardsa izgleda ovako: Napier, Brown Jr., Bonga, Hachimura, Bryant

Rui Hachimura odigrao odlicno i pripremne utakmice te protiv i slabije odbrane sunsa vjerujem da moze na 16+

– Sarica samo iz 2 razloga, veceras krece s klupe sto znaci da ce provesti manje minuta nego inace na parketu a drugi razlog je manja povreda zgloba. Ima protiv sebe dosta slabu odbranu ali uzdam se jednostavno da nece stici prebaciti ovu marginu za nekih 25 minuta koliko ga najavljuju na terenu.

**Dario Saric (ankle) will play off bench Friday.**

– Grka moram over jer mislim da ce zapeti iz petnih zila ne bi li sto vise natrpao Boston. Sjecam se prosle ili pretprosle utakmice kada ga je Smart cijeli mec gusio, udvajali su ga i grk je jako jako tesko dolazio do poena. Bilo je tu i carki sa Smartom i nije to grk zaboravio. Drugi razlog je taj sto je kod bukcsa out Bledsoe pa ce nekih 70% napada rjesavati upravo grk. Ako dobije ful minute ne bi trebao ostati ispod bez obzira na jaku odbranu celticsa.

– DeRozan je bio nezahvala za kladjenje ali neko mora povuci ovu jadnu ekipu spursa da tako kazem. Nema im ni Aldridga a DeRozan je jednostavno najbolji kosarkas ovog tima i pitanje je samo koliko ce biti agresivan. Nemaju kingsi igraca koji moze cuvati ovakav kalibar pa samo zavisi koliko ce DeMar biti agresivan prema kosu. Zadnje dvije bez Aldridga je ubacivao 24 i 25 poena. Pored Aldridga nema ni Forbesa u spursima.

– Luka je prosli mec igrao protiv Hjustona u novembru mjesecu i strpao 41 poen, 15/30 sut iz igre (5/14 trojke). Veceras ce imati pored sebe i Porzingisa i Hardawaya koji ce svoje porcije suteva uzeti ali jasno je svima da ce Luka svoje trpati jer s druge srane je Harden a to je uvjek motiv vise i to pogotovo u sutu za 3 poena.

– Kod Hjustona out Gordon a Hardenu ova pauza izgleda bas trebala jer se u pripremama sutirao trojke odlicno i trener izjavio da ce se sada igra opet graditi oko njega normalno te da ce mu pokusati namjestiti sto vise laksih poena a brada jasno je da ne moze zavrsiti utakmicu bez 10+ suteva za 3 poena i tu ako ga posluzi neki fin procenat i uzevsi u obzir da ce i 10+ puta biti na liniji slobodnih bacanja onda bi trebao na 32+ poena.

Westbrook je malo van forme i veceras je Harden prva napadacka opcija Hjustona.

Facebook Comments

Comments

comments