10.09.2020

VIP BOMBICA: 21:00 Lens – PSG 1X 2,20 1 5,25 1:0 WIN WIN
—————————-
FRANCUSKA: Ligue 1 – 2. kolo

Must bet za mene iz par razloga. Lens je ekipa koja je dosla iz druge lige te u prvom kolu u gostima namucila Nicu, porazeni su 2:1.

Sama cinjenica da im je s druge strane sampion Francuske je ogroman motiv i zelja za dobrim rezultatom a imace sanse jer PSG dolazi jako oslabljen..

Sve je pocelo tako sto je Mbappe pozitivno testiran na Covid19 a pored njega jos cak 6 startera moralo je u izolaciju iz istog razloga.

Sve je pocelo tako sto je Mbappe pozitivno testiran na Covid19 a pored njega jos cak 6 startera moralo je u izolaciju iz istog razloga.
Pozitivni na Covid pored Mbappea su i Neymar, Kylian Mbappe, Angel Di Maria, Leandro Paredes, Mauro Icardi, Marquinhos i golman Keylor Navas.
Taodje Eric-Maxim Choupo-Motingu istice ugovor i jos se ne zna njegova sudbina u Parizu
Tuchel je u ponedeljak imao samo 11 igraca na raspolaganju jer pored ovih zarazenih ostali su imali reprezentativne obaveze..
Julian Draxler ili Pablo Sarabia ce biti gurnuti u vatru u napad dok ce se trener morati dobrano pouzdati i u omladince koji ce morati dati svoj doprinos.
Veliki problem PSG-a i na golu jer pored prvog golmana Navasa koji ima koronu ni Sergio Rico nije dostupan kao drugi golman pa ce Tuchel morati birati izmedju dva golmana od po 20 godina, Marcin Bulka ili Garissone Innocenta.
Thiago Silva je presao u Chelzi tako da bi kapitensku traku trebao Kimpembe nositi..
PSG dakle dosta oslablje, bice tu igraci poput Draxlera, Bernata, Sarabie, Kimpembea, Verratia, Sarabie itd ali Lens ima veliku sansu za bar bod jer parizani su bas osakaceni u ovom duelu..
Domacin samo bez Haidera koji je suspendovan. Jeste PSG favorit i u ovakvom sastavu ali Lens vjerujem da nece vise nikada imati bolju sansu za bodove protiv ovog kluba.
Facebook Comments

Comments

comments