13.09.2020

VIP TIKETIĆ:
————
21:00 PSG – Marseille 7 win
Zbir kartona (4.5)
Više 1,55

17:45 CSKA 1948 – Montana 1921 2:0 win
1
1,55

20:30 CFR Cluj – Hermanstadt 1:0 win
1
1,50

18:30 Villarreal – Huesca 1:1 lose
1
1,60

KVOTA: 5,77
——————-
– FRANCUSKA: Ligue 1 – 3. kolo

Proslo kolo pali smo kartone na PSG utakmici ali doslo je do promjene sudija, nije sudio Shneider nego Ben El Hadj koji je bez pretjerivanja u tom duelu mirne duse mogao pokazati 8 komada. Mec je bio Lens-PSG ali eto imao to vece jako cudan kriterij te prastao sve i svasta za sta bi tu noc svaki drugi sudija izvadio karton..

Bilo kako bilo ovde mislim da nema razocarenja jer ovo je jedan od najvecih derbija u Francuskoj ako ne i najveci. Istina da jos nisu pune tribine ali nisu ni prazne pa ce biti podrske..

PSG i u ovaj duel mora dosta dosta oslabljen kao i prosli put protiv Lensa kad smo ulovili trijumf zuto-crvenih. Dakle i ovaj duel preskacu i Mbappe i Di Maria i Icardi i Marquinhos i Paredes i golman Navas. Thiago Silva napustio klub pa treba ocekivati slicnu ili istu postavu kao prosli put protiv Lensa gdje je na golu bio mladi Bulka koji je i napravio grubu gresku iz koje je i pao gol..

Marsej je odigrao jednu utakmicu i to u gostima protiv Bresta, slavili su 2:3, bilo je ukupno 6 kartona a fudbaleri Marseja dobili su cak 4 komada.

Sudija ovog duela je iskusni Brisard koji je s razlogom dobio povjerenje da sudi ovaj derbi. Poprilicno je lagan na okidacu i ovde ce morati drzati konce u svojim rukama.

PSG dosta oslabljen i vidjeli smo u proslom mecu koliko im fali ideje i stvorili su malo prilika pa ce se morati **potuci** sa gostima jer Marsej je dosta dobra i cvrsta ekipa i nece se ovde braniti pogotovo protiv ovog sastava parizana kojeg mogu na kraju krajeva uz malo srece i dobiti.

Uvjek je bilo varnica kad se susrecu ova dva tima a da su tribine pune ovo bi za mene bio tip za dosta jak ulog, ovako manja doza opreza ali bez obzira smatram da ovo ide u over.

Brisard poslednji mec sudio Slovenia-Moldova u okviru Lige Nacija te pokazao 5 zutih. Prije toga na otvaranju prvenstva krajem avgusta na mecu Strasbourg-Nice pokazao cak 8 zutih kartona.

https://int.soccerway.com/referees/jerome-brisard/167940/

Ocekujem veliki otpor gostiju te da traze i oni svoju sansu a po svaku cijenu svaki tim ce uraditi sve da se ovaj duel ne izgubi. Do sad je PSG redovno ih tukao i ovo je odlicna sansa za Marsej da ih ovako oslabljene zakinu bar za bod ako nista.

– BUGARSKA: Parva liga – 5. kolo

Dvije ekipe koje su dosle iz druge lige i poznaju se odlicno. CSKA je osvojio ubjedljivo drugu ligu i prosle godine su u oba duela savladali Montanu, 1:0 i 2:0. Ove sezone u prvoj ligi ipak Montana bolje krenula od njih, tacnije CSKA slabije jer su do sad bez pobjede, 3 remija i 1 poraz ali danas mislim da je pravo vrijeme za prve bodove jer je protivnik po mjeri i plus poprilicno oslabljen.

Montana danas mora bez kapitena Ivan Mihova, Borislav Baldjiiskog i Rosen Krasteva, pošto su sva trojica povređeni.

https://www.sportal.bg/news.php?news=862273

Vjerovatne postave:

CSKA 1948: Naumov, Aleksandrov, Vasilev, Pirgov, Atanasov, Rusev, Yusein, Ivanov, Šopov, Mladenov, Kamburov.

Montana: Makenjiev, Yordanov, Ave. M. Petrov, Bashliev, Iliev, Angelov, Georgiev, Tsvetkov, Tasev, Minkov.

– RUMUNJSKA: Liga 1 – 3. kolo

Cluj je uvjek favorit kad igra na svom terenu. Hermanstandt mislim da jos nije prebolio svoju poslednju utakmicu gdje su zabili gol za 2:1 u 90+ a primili za 2:2 u 96′ cak.

Cluj je proslogodisnji sampion, ispali su iz lige sampiona i sad im preostaje da se okrenu domacem prvenstvu. Trener Hermannstadta, Ruben Albes, neće moći računati na Stanleyja Elbersa, Davida Mayorala i Bright Addaea, igrace koji su nedavno prešli u tim.

Problem gostiju je sto je dosta fudbalera otislo i doslo pa niko s nikim da se uigra..

**Treba nam nekoliko sedmica da treniramo zajedno, da pokažemo najbolju verziju sebe, da dokažemo da smo porodica. Najvjerojatnije ćemo nakon 3-4 sedmice izgledati onako kako želimo “, rekao je Ruben Albes, glavni trener A.F.C. Hermannstadta.

https://fchermannstadt.ro/…/deplasare-dificila-la-c-f-r-cl…/

– ŠPANJOLSKA: LaLiga – 1. kolo

Pocinju i spanci. Villareal je ekipa koja je po mnogima napravila najbolji posao tokom ljeta. Bez obzira na odlazke Santija Cazorle i Zamba Anguisse ovaj tim doveo je jako fina pojacanja. Kubo, Jaumeu Costa, Alfonsa Pedrazo, Francis Coquelino , Daniel Parejo itd a ostali su i Paco Alcácer, Gerard Moreno, Samuel Chukwueze … a u odbrani imaju veterana Raúl Albiola i Pau Torresa.

Bivsi trener Arsenala Emery preuzeo je kormilo i mislim da ce zuta podmornica ove sezone biti visoko u Primeri.

Huesca se vraca u prvu ligu nakon jedne sezone pauze ali ekspresno su se vratili osvojivsi drugu ligu. Ipak i u drugoj ligi problem su im bila gostovanja gdje su na 21. mecu van svog terena upisali samo 6 pobjeda.

Oni su doveli igrace poput Pablo Ínsua iz Schalkea, Sergio Gómeza, Gastón Silva i Andrés Fernándeza na pozajmnicu upravo iz Villarreala i oni nemaju pravo nastupa.

Zuta podmornica protiv istina motivisanog protivnika koji je tek krocio iz druge lige u prvu ali razlika u kvalitetu morala bi biti presudan faktor.

Facebook Comments

Comments

comments