16.09.2020

VIP DUBL:
——–
16:30 Olimpic – Sarajevo 1:3 WIN
2
1,30

20:45 Southampton – Brentford lose
1
1,60

KVOTA: 2,08
——————
– BOSNA & HERCEGOVINA: Premier League – 4. kolo

Ovde su stvari jasne i pobjeda **gostiju** ne bi trebala doci u pitanje. Krivo mi samo sto nisam stigao na vecu kvotu ali za dubl je dobro dosla. Ovde se radi o tome da je nekada bio lokalni derbi medjutim trenutno je sasvim suprotno i ovo su cak sta vise prijateljski klubovi (barem za zelenim stolom).

Sjecam se i sezone kada je Sarajavo **pustilo** Olimpicu da ostanu u ligi i to na svom terenu gdje je doslo do ogromnog pada kvote na Olimpic a danas je jasno ko je favorit i ko bi morao po sva 3 boda.
Neki dan sjedio sam i sa igracem Borca koji kaze da ovde nema klasicnog pustanja nego ocekuje jednostavno da Olimpic posalje nesto slabiju postavu na teren i tako se olaksa posao Sarajevu.
Upravo to se i desava jer taj isti trener najavio je Olimpic danas bez nekoliko prvotimaca;
**- Nekoliko standardnih igrača neće igrati protiv Sarajeva. Ne umanjem kvalitete ovih igrača koji će početi utakmicu protiv Sarajeva, niti tražim alibi, ali jedini problem je što je malo vremena da išta uradim, jer faktički nedostaje pola ekipe. Vidjet ćemo na terenu šta će se dešavati.**
Dakle ne nekoliko igraca nego pola ekipe kako kaze..
Sarajevo ima ubjedljivo najbolju ekipu u ovoj ligi i ovde ocekujem setnju kroz park za ljubicaste sto bi se reklo, nadam se da omladinci Olimpica nece praviti previse problema..
– ENGLESKA: EFL Cup – 1/32-finala
Nerado uzimam ovaj kup na tiket ali sinoc je ispostovao Njukastl pa se nadam da ce i Southampton iako ocekujem tezak mec jer ovaj kup mnogim ekipama ne znaci nista nego sluzi da se negi igraci iz drugog plana razigraju i uigraju.
Tako ce biti i veceras. Oba tima su skoro kompletna ali isto tako oba tima ce rotirati s tim da smatram da je veliki hendikep za Brentford sto 90% nece igrati dva najbitnija njihova igraca David Raya,(kojeg trazi Arsenal u svoje redove) i Mathias Jensen.
VJEROVATNE POSTAVE:
Forster; Valery, Vestergaard, Salisu, Bertrand; Djenepo, Ward-Prowse, Romeu, Redmond; Long, Obafemi
Daniels; Dalsgaard, Jansson, Pinnock, Henry; Dasilva, Norgaard, Marcondes; Mbuemo, Forss, Fosu-Henry
Treba reci svakako da Southampton igra Premier ligu dok je Brentford clan Championshipa i oba tima su na startu sezone porazena u gostima sa po 1:0, od Palacea odnosno Birminghama.
Nadam se da prvoligas nece iznevjeriti ni sa ovako sarenim sastavom.
Facebook Comments

Comments

comments