17.10.2020

VIP TRIPLE:
——-
16:00 Chelsea – Southampton 3:3 (u 93′ minuti)
1
1,65

16:00 Brentford – Coventry 2:0 win
1
1,55

19:00 Sarajevo – Široki Brijeg 2:0 win
1
1,80

KVOTA: 4,60
——————–
– ENGLESKA: Premier League – 5. kolo

Southampton mi se ”ogadio” u kupu kada su igrali u punom sastavu protiv nizeligasa koji je dosao s rezervama i ne samo da nisu slavili nego su i nadigrani. Nakon toga poboljsali se i imaju dvije pobjede u nizu, nad Burnlijem i WBA ali danas ce tesko izbjeci poraz. Ova ekipa je malo mjenjala u odnosu na proslu sezonu i njihova snaga je to sto se igraci dobro
poznaju..

Ne mogu racunati na Mohamed Salisua , veznjaka Moussa Djenepoa (4/1 mf) a najveci izostanak je vjerovatno takodje veznjaka Stuart Armstronga (3/0 mf) koji se nakon povratka iz reprezentacije testirao i pozitivan je na Covid19.

Gosti ce imati probleme u veznom redu jer Djenepoa i Armstrong su bitne karike..

Celzi ove sezone ne bi smio imati probleme u napadu. Danas konacno citav napadacki arsenal bi trebao biti tu s obzirom dase Pulisic vratio a najavljen je i debi Ziyecha. Uz odlicne njemce Havertza i Wernera napad ne bi smio biti problem..

Probleme Lampard ce imati u odbrani i na tome plavci moraju raditi. Out su Thiago Silva i Kante a kao sto rekoh vracaju se
Pulisic i Ziyech a i Chilwell je spreman da zauzme svoju poziciju..

Lampard nije otkrivao pocetnih 11 ali ovo je neka projektovana postava:

Celzi:
Kepa; Azpilicueta, Zouma, Tomori, Chilwell; Jorginho, Kovacic, Ziyech, Havertz, Pulisic; Werner

Southampton:
McCarthy; Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand; Tella, Romeu, Ward-Prowse, Redmond; Ings Adams

Plavci proslo kolo demolirali Palace s 4:0 i ocekujem da padne i Southampton, jednostavno previse mocan napad da se gosti
izvuku ber par komada..

– ENGLESKA: Championship – 5. kolo

Nakon razocarenja u play offu prosle sezone od Brentforda se ocekuje da i ove budu kandidati za ulazak u premijer ligu. Ovo danas im je odmah must win situacija jer su proslo kolo debelo kiksali na ovom terenu protiv Prestona i izgubili 2:4.

Dobra sansa za sva 3 boda jer Coventry je ekipa koja je dosla iz League One. Borbeni su ali nemaju dovoljno individualnog kvaliteta da pariraju timovima iz vrha Championshipa a takva ekipa je sigurno Brentford..

Gustavo Hamer im je suspendovan a povredjen Jodi Jones. Od pocetka sezone zbog povreda nema Julien Da Coste i Marcel Hilssnera..

Vjerovatna postava: Marosi; Hyam, McFadzean, Ostigard; Dabo, Sheaf, Kelly, Giles; Allen, O’Hare; Godden

Kod Brentforda out su Rico Henry i Christian Norgaard.

Vjerovatna postava: Daniels; Dalsgaard, Pinnock, Jansson, Thompson; Dasilva, Jensen, Marcondes; Mbuemo, Toney, Canos

– BOSNA & HERCEGOVINA: Premier League – 11. kolo

Value kvota na po mnogima najbolju ekipu lige. Prvi su sa 7 pobjeda i 2 remija (bez poraza) i danas mogu pobjeci jos vise Borcu pogotovo jer imaju dvije utakmice manje..

Ovo uzimam zbog dobre kvote i cinjenice da Siroki dolazi dosta oslabljen..

Toni Karačić se požalio kako u odnosu na utakmicu prije pauze neće moći računati na čak devetoricu igrača.

**„Za derbi na Koševu, pored Bernarda Matića koji je u stanci prešao u Real, ne konkuriraju Dario Miškić, Josip Pehar, Filip Brekalo, Zvonimir Begić, Marko Pervan, Luka Knežević, Toni Jović i Stipe Jurić. Ipak, ne idemo s bijelom zastavom. Naši domaćini imaju vrlo kvalitetnu momčad, nemaju poraza, uvjerljivo su prvi, ali vjerujem u kvalitetnu izvedbu svojih igrača.**

Iako trener Karačić najavljuje da idu cak i po 3 boda, to je tesko ocekivati na Kosevu protiv do sad dosta ubjedljive ekipe Sarajeva..
Facebook Comments

Comments

comments