18.01.2020

VIP DUPLANJE:
———–
15:00 HJK Helsinki – HIFK
1
1,25

12:15 Feyenoord – Sparta Rott.
1
1,35

15:00 Hajduk – Šibenik
1
1,25

KVOTA: 2,11
——————-
– FINSKA: Veikkausliiga – 20. kolo

Helsinki zeli osvetu. Ovo je gradski derbi ali razlika u kvaliteti je velika pa je zato kvota ovako mala..

Prosli derbi dobio je HIFK iako je Helsinki bio bolji tako da ce u ovom duelu sigurno biti motivisani da cak mozda i ponize svoje gradske rivale ako to bude moguce. Pogotovo jer HIFK dolazi oslabljen jer imaju cak 4 suspendovana igraca.

Najveci izostanci su defanzivnog dvojca Patronena i Meroa a i veznjak Mattila je starter pa ce se i njegov izostanak sigurno osjetiti na terenu.

Helsinki vezao 3 pobjede, u dobrom su ritmu, prosli lagano i u kupu dok njihovom rivalu ne ide bajno, ne znaju za pobjedu vec 6 meceva u nizu a u 3 od poslednja 4 su porazeni.

– HRVATSKA: 1. HNL – 8. kolo

Mislim da je Hajduku prijala ova pauza. Poslednje kolo izgubili su od Gorice iako su bolje stajali na terenu, vodili cak 0:1 ali onda Gorica uspjela do 1:1 i nakon crvenog kartona i do preokreta..

Hajduk je u tom mecu dosta promasivao i mislim da ce Sibenik, povratnik u prvu ligu ispastati danas jer splicani se moraju vratiti na put pobjeda. Trener Hari Vukas nema na raspolaganju samo suspendovanog Jurića dok Sibenik takodje skoro kompletan, fale od pocetka sezone Martin Vukorep i Silvio Anočić..

Sibenik trenutno poslednji i tesko da ce se vaditi na ovom gostovanju, jednostavno poprilicna razlika u kvalitetu.
NIZOZEMSKA: Eredivisie – 5. koloSparta u nezavidnoj situaciji jer su zadnji na tabeli a jasno je da tu niko ne voli biti medjutim neko i mora..

Ovo je tesko gostovanje za uzeti neki bod jer Feyenoord zeli u vrh, tacnije na prvu poziciju na kojoj bi se nasli sa 3 boda danas. odlicna ofanzivna ekipa koja igra lijep fudbal pa nije zamjeriti onda neke propuste u odbrani. Do sad zabili 11 a primili 4 gola. Tri pobjede i remi.

Berghuis, Linssen i Diernes su prave napasti za svaku odbranu a kad se tu pridodaju Texeira te Toornstra po krilima onda je jasno zasto nemaju previse problema u napadu. Proslo kolo slavili su u Willemu 1:4.

Sparta svoj prvi bod uzela proslo kolo i to u cudnovatom mecu sa Alkmaarom, bilo je cak 4:4 a zanimljivo da je Alkmaar vodio cak 0:4 na poluvremenu.

Vjerujem da Feyenoord nece raditi iste greske kao AZ, tacnije opustati se prerano i da ce uzeti pun plijen.

Izostanke koje treba spomenuti, u domacim redovima nema napadaca Bozenika (4/0 att) dok gostima fali veznjak Smeets (3/0 mf).
Facebook Comments

Comments

comments