18.10.2020

VIP TRIPLE:
——–
17:30 Tottenham – West Ham 3:0,3:3
1
1,70

20:30 Dinamo Buk. – CSU Craiova
1X
1,43

18:00 Goztepespor – Fenerbahce 2:3 WIN
X2
1,30

KVOTA: 3,16
—————
– ENGLESKA: Premier League – 5. kolo

Londonski derbi gdje su čekićari favoriti. Ekipa Murinja je prije reprezentativne stanke naprasila United sa cak 1:6, prije toga u Ligi Evrope Macabiju iz Haife strpali 7 komada tako da se mora reci da su izuzetno raspolozeni u napadu bili a
ocekujem da prenesu tu formu i nakon ove pauze..

Protivnik nije lagan jer West Ham je tvrda i borbena ekipa ali ovde individualna kvaliteta mora presuditi jer Tottenham ima za sad ubojiti dvojac Son-Kane koji odlicno saradjuju a najavljen je i debi Balea u ovom duelu..

Tu je uvjek odlicni Lucas Moura i čekićari s pravom nose ulogu favorita. Moyes (trener west Hama) u 12 pokusaja niti jednom nije slavio protiv Murinja..

On se tek vratio iz izolacije zbog Covid19 pa cemo vidjeti kako ce izgledati u ovom mini derbiju Londona protiv raspolozenih domacina..

U poslednja dva medjusobna duela Tottenham je bio bolji i na oba je Murinjo bio na klupi..

Tottenham: Lloris; Aurier, Alderweireld, Sanchez, Reguilon; Hojbjerg, Winks, Ndombele; Lamela, Kane, Son

West Ham: Fabianski; Coufal, Dawson, Diop, Ogbonna, Cresswell; Bowen, Soucek, Rice, Fornals; Antonio

Međusobni mečevi: TOTTENHAM – WEST HAM
23.06.20 PL Tottenham West Ham 2 : 0
23.11.19 PL West Ham Tottenham 2 : 3

– RUMUNJSKA: Liga 1 – 7. kolo

Iako Craiova ima sve pobjede do sad, cak 6 od 6 mislim da ce ovde **pasti** i naravno pitanje je samo vremena kada ce izgubiti prve bodove a Dinamo ima odlicnu sansu da im otkine mozda i sva 3..
Naime danas na testiranju gostiju dvojica igraca pozitivna su na Covid19 kao i jedan clan osoblja.. Nezvanicno novine saznaju da se radi o George Cîmpanu i Ștefan Vlădoiu. Njih dvojica zarazila su se virusom nakon što su pozvani u U21 reprezentaciju.

Pored toga prodali su u medjuvremenu Mihaila u Parmu dok je najbolji igrac/strijelac Koljić povredjen..
Kod Dinama cudnovata situacija jer se mnogi pitaju odakle im pare, doveli su cak 14 igraca i smatra se da su u dugovima. Medjutim cinjenica je da se Dinamo pojacao i da ce igrati protiv oslabljene Craiove i ovo je odlicna sansa za bodove domacina..

– TURSKA: Super Lig – 5. kolo

Izbjegavam tursku ligu ali kvota vrijedna rizika..

Mnogi strucnjaci iz turske tvrde da bi ove sezone Fener mogao do titule a da bi se to ostvarilo onda ovakve meceve moraju dobijati pogotovo dok nema publike a protivnici prosjecnog kvaliteta..

Goztepe nema taj kvalitet da bude dugo bez poraza a uspjeli su u prva 4 kola u tome sa jednom pobjedom te 3 remija.

Medjutim sada dolazi ozbiljna ekipa koja ce juriti titulu sigurno sa igrackim kadrom kakvim raspolazu i moraju biti favoriti.

Samatta, Valencia, Tufan, Thiam, Sosa, Gonul itd malo su viša dimenzija nego li Goztepeovi fudbaleri koji ce se braniti vecinu duela ali tesko da ce uspjeti.

Fener ce biti bez suspendovanog Lemosa te defendera Gonula pa moguce da je zato kvota ovako visoka, inace ne bi smjela biti preko 2..

Facebook Comments

Comments

comments