10.01.2021

VIP NBA TRIPLE:
———-
01:00 Boston – Miami
Broj koševa Boston (102.5) odgodjeno
Manje
1,85

01:00 Houston – L.A. Lakers
Broj koševa Houston/C.Wood (20.5) 23 lose
Manje
1,85

02:00 Minnesota – San Antonio
Broj koševa San Antonio/L.Aldridge (17.5) 20 WIN
Više
1,85

KVOTA: 6,33
———————
– SAD: NBA

Boston veceras nesto slicno kao sinoc Washington. Imaju samo 8 igraca u rotaciji a out su obojica glavnih igraca i Brown i Tatum (Covid19).

Ovo je lista igraca koje Boston ima na raspolaganju;

Payton Pritchard
Jeff Teague
Carsen Edwards
Marcus Smart
Daniel Theis
Tremont Waters
Aaron Nesmith
Tacko Fall

Miami sinoc igrao losu odbranu i dozvolili wizardsima cak 124 poena iako su slavili 124:128 ali mislim da je razlog cinjenica sto je Adebayo dosta vremena proveo na klupi zbog problema sa faulovima a on je moze se reci glavni u odbrani.

Veceras ocekujem da stegnu vise i odigraju bolju odbranu a Boston igra inace na manji broj posjeda a ne kao Washington run&gun kosarku i mislim da ih je Miami sposoban supustiti ispod ove doduse niske margine.

– SAD: NBA

Wood je jako talentovan i dobro se uklopio u igru Hjustona medjutim veceras ga moram under uzeti jer ide na jednu od boljih odbrana C pozicije. Lakersi odlicno brane reket i mali problem moze biti da Davis ne zaigra (upitan je) jer Davis je jedan od razloga sto Lakersi primaju malo poena od protivnickih centara.

Normalno glavni defender reketa je Marc Gasol i upravo zbog odbrane je i doveden u Lakerse. Strasno inteligentan igrac, odlicno cita igru i jako je tesko protivnickim igracima iz reketa poentirati pored njega.

Kazem tu je Davis da pomogne svojom visinom i dugim rukama pa bi Wood trebao imati problema veceras.

Wood igra dobro i dobro saradjuje i sa Hardenom i Wallom i na prosjeku je do sad 23.1 poena po mecu ali kazem protiv odlicne odbrane Lakersa veceras je blizi underu.

– SAD: NBA

Upravo izasla vijest da mec propusta ubjedljivo najbolji igrac San Antonia De Mar Derozan i onda sam morao pogurati nekoga over iz spursa i odlucio se za Aldridga koji ce morati podebljati dozu suteva.

**DeMar DeRozan (personal) ruled out Sunday.**

Takodje u dva meca bez DeRozana Aldridge ima prosjek od cak 29.0 poena po mecu.

Protivnik Minnesota s kojom su sinoc igrali produzetke i uspjeli slaviti na kraju a DeRozan je bio najbolji sa 38 poena i uzeo je cak 23 suta.

Aldridge sinoc tih, samo 11 suteva (4/11 iz igre) i ukupno 10 poena ali veceras mora puno bolje u odsustvu najboljeg igraca. Pored DeRozana od prije fali i White..

Facebook Comments

Comments

comments