15.01.2021

VIP NBA:
———-
02:00 Oklahoma-Chicago 35 WIN
Gilgeous Alex.(-20,5+)
više
1,85

01:30 Cleveland-New York 28 WIN
Randle J.(-22,5+)
više
1,85

01:30 Millwaukee-Dallas 31 WIN
Antetokou.G.(-27,5+)
više
1,85

02:00 Minnesota-Memphis odgodjeno
Beasley M.(-17,5+)
više
1,85

02:00 Oklahoma-Chicago 35 WIN
LaVine Z.(-26,5+)
više
1,83

03:00 Utah-Atalanta 26 WIN
Mitchell D.(-24,5+)
više
1,85

04:00 Lakers-New Orleans 18 lose
Davis A.(-22,5+)
više
1,83

04:00 Lakers-New Orleans 20 lose
B.Ingram (-22,5+)
više
1,83
———————
– SAD: NBA

Shai Gilgeous Alexander kao sto sam vec pisao ranije preuzeo ulogu lidera ove ekipe Oklahome. Ponavljam otisli su i Gallinari i Scroder i Chris Paul a Oklahoma i nema trenutno neke igrace na koje se mozete redovno u napadu osloniti. Na kanadjanina thunderi se pak mogu osloniti jer je primoran zabijati pored kreiranja akcija.

On je ove sezone na prosjeku 20.2 poena po mecu.

Zadnjih pet redom ubacuje 21, 25, 31, 20 i 17 poena.

Ovih 17 je blowout poraz protiv odlicne odbrane Lakersa..

Ne uzima on toliko previse suteva, ne divlja i pametno igra. Cest je na liniji za slobodna bacanja sto je plus naravno za
over.

Matchup u vidu Whitea smatram povoljnim i ocekujem od Shaia 21+ veceras.

– SAD: NBA

Julius Randle je glavni igrac New York i ubjedljivo ima najdeblje minute te najvise slobode u napadu. Imao je i losih partija ali prije svega zahvaljujuci svom temperamentu. Ulazio je i u probleme sa licnim greskama pa su zato brojke sarene, inace Randle je igrac koji je dosta agresivan i koji redovno mora uzeti svoje suteve (15+).

Na zadnjih 6 ubacuje redom 28, 30, 18, 29, 11 i poslednji duel 30 Bruklinu.

Clevelandu je vec ubacio 28 poena ove sezone pa i veceras ocekujem minimum 23 ako ne vise.

Povoljan matchup u vidu Larry Nance Jr-a mora koristiti i on ako ne ide over onda obicno New York i gubi. Veceras imaju protivnika koji je oslabljen i kojega mogu dobiti i zato je od Juliusa potrebna partija sa 23+ poena kako bi dobili ovo.

– SAD: NBA

Greek freek veceras protiv jednog od konkurenata za MVP i ovakve meceve grk igra na visokom niovu. Dallas je oslabljen ali upravo tamo gdje grku odgovara u odbrani dakle i Antetokoumpo ce imati dosta prostora za svoje **setnje** u reketu..

Antetokoumpo je na prosjeku od 26.2 poena po mecu ali Millwaukee je imao dosta blowout pobjeda sto je grka drzalo na klupi ponekad vise nego inace..

Veceras motivisan protiv Luke, ocekujem dosta agresivnog i 28+ poena.

Dallas ce biti bez Finney-Smitha, Powella, Richardsona te Brunsona. Porzingis se vratio i vjerovatno ce mu upravo Porzingis biti matchup od kojeg je duplo jaci i ocekujem da to koristi.

U zadnja 4 meca protiv Dallasa redom je ubacivao 31, 29, 48 i 34 poena.

Dakle od 2019 godine ovo je prebacio protiv Dallasa..

Dallas ostao tanak u reketu gdje Cauley-Stein ima dosta posla, njegov matchup je Brook Lopez tako da ponavljam pored
Porzingisa grk ce imati dosta prostora i ocekujem ga dosta agresivnog i motivisanog jer naravno i ovaj mec se medijski
napumpa, dva MVP kandidata, Luka vs Antetokoumpo.

Sve u svemu ocekujem od njega dobru partiju, debele minute te 28+ poena.

– SAD: NBA

Prva violina Chicaga Zach LaVine ove sezone toplo-hladno. U nekim mecevima ga gledate i ne vidite nacin da ga iko moze zaustaviti, jednostavno osjecaj da svaki napad moze zakucati bez problema a onda u sledecoj npr druga prica, malo se sakriva i izgubi tu agresivnost..

Nadam se veceras protiv Oklahome da ce dati svoj neophodni doprinos a to je velika kolicina poena. Ima najvecu slobodu u napadu a odbrana Oklahome napred u vidu vec veterena Hilla i Alexandera je svakako probojna i u najmanju ruku diskutabilna.

LaVine je trpao protiv dosta jacih ekipa (odbrana).

U ovih 10 meceva je na prosjeku od 28.3 poena po mecu.

Zadnjih 5 igra fenomenalno i dosta je agresivan sto raduje pa je redom ubacivao 39, 18, 32, 38 i poslednji duel cak 45 poena Clippersima koji imaju odlicnu odbranu (Beverly, Leonard, George).

Dakle za ovog igraca i nema nekog lijeka u odbrani i cini se da je sve do njega koliko ce napasti protivnicki koš a sudeci prema zadnjim duelima i veceras ce napasti i te kako.

Chicago i dalje ima izostanaka. i dalje su out Satoransky, Chandler Hutchison, Dotson dok je Garrett Temple upitan.

Markkanena nije dugo bilo ali veceras bi se mogao vratiti, izasao je iz izolacije medjutim bez obzira od LaVinea se opet ocekuje partija od 27+ poena.

**Lauri Markkanen is “on track” to play on Friday, according to Bulls head coach Billy Donovan, following a 12-day quarantine period.**

LaVine je zadnja 2 meca Oklahomi ubacivao 39 i 41 poen!

Ocekujem ga ponovo najefikasnijeg u dresu Chicaga te 27+ poena.

– SAD: NBA

Malik Beasley dosao iz Denvera i dobro se uklopio u ekipu Minnesote. Preuzima dosta odgovornosti i jedan je od stabilnijih sto se napada tice. Margina mu je pala jer se Towns vratio ali bez obzira i sa njim na terenu recimo upravo protiv Memphisa, Beasley je ubacio 28 poena i to je bio zadnji mec, dakle ponovo protiv istog protivnika..

I petorke ocekujem iste tako da ne vidim sta se moze drasticno promjeniti pa da Beasley ne prebaci ovo i ne ubaci bar 10 poena manje nego prosli put. Do sad je na prosjeku od 20.2 poena po mecu.

Zadnje 3 ubacuje 29, 24 i 28 poena sto dovoljno govori u kakvoj je formi. Ima jako dobru minutazu te odlican sut za 3 poena tako da i u ovom dosta povoljnom matchupu za njega (ispostavilo se zadnji put) ne bi smjelo biti problema za 18+ poena ako ne vise.

Brooks je sve samo ne dobar defender, to je vec Beasley demonstrirao proslu partiju..

– SAD: NBA

Donovan Mitchel sigurno najveca zvijezda Utaha i od njega uvjek krecu sve akcije pa i zavrsavaju. Kod Utaha out Joe Ingles sto znaci jos vise lopte u rukama Mitchela.

Ove sezone je na prosjeku 23.7 poena po mecu (10 partija).

Zadnjih 5 meceva ima 4 overa i 1 under.

Redom 31, 18, 32, 28 i 27 poena.

Raduje sto je popravio znatno procente suta iz vana. Atlanta igra run&gun kosarku sto i te kako odgovara Mitchelu jer je prvi u tranziciji i nece ni imati adekvatnog cuvara. Dosta ce Trae Young biti matchup koji je los defender a preuzimati i Reddish koji takodje vazi za losijeg u odbrani.

Inace Atlanta puno pusta sa SG pozicije tako da ocekujem od Donovana jos jednu 25+ partiju.

SAD: NBA

Davis je uoci svakog meca upitan ove sezone kao i prosle pa je tako i uoci ovog duela pod znakom pitanja ali ne vjerujem da ce propustiti obracun protiv bivse ekipe protiv koje je uvjek motivisan.

Moram priznati da je to jedini razlog zasto ga igram over (motivacija) jer sto se tice napadackog arsenala Lakersa, imaju ga i te kako pa Davis realno igra svaki mec onoliko koliko je potrebno..

Na startu sezone margina mu je bila i 28,5 ali kazem igrao koliko je potrebno i na prosjeku je od 21.9 poena po mecu u ovih 9 kola pa otuda i ova margina..

Bilo je dosta i blowout pobjeda Lakersa sto je Davisu skratilo minute pa i to treba uzeti u obzir. Veceras se nadam dobrom otporu pelicana to jest da obrva dobije ful minute i onda ne vidim problem za 23+ poena s njegove strane.

Postoji uvjek to medijsko napumpavanje prije utakmica pa tako i uoci ove, Zion vs Davis i kazem motiva nece faliti.

Poslednjih 5 ubacuje redom 23, 26, 27, 19 i 18 poena. Ove poslednje dvije bio je blowout.

U dresu Lakersa protiv svog bivseg kluba (New Orleans) odigrao je 3 partije i ubacivao 46, 41 i poslednji duel 21 poen uz jako los sut, samo 6/21 iz igre.

Veceras ocekujem barem 23 ako ne vise.

SAD: NBA

Jos jedan igrac koji ce biti izuzetno motivisan veceras.

Brandon Ingram je poslan iz Lakersa upravo u New Orleans a radi se o izuzetno dobrom igracu. Koliko god tesko bilo nekog over protiv Lakersa uzeti, Ingram je jednostavno meni must bet.

Lakersi odlicno brane reket gdje ce Zion imati probleme sa Davisom i Gasolom pa ocekujem dosta suteva iz vana, tj za 3 poena a tu je upravo Ingram odlican i nadam se da ce ga sut posluziti.

Postoji naravno uvjek mogucnost od blowouta jer Lakersi su izraziti favoriti ali uzdam se u dobar sut i veliku motivaciju Brandona..

On je ove sezone u ovih 10 partija na prosjeku 23.8 poena po mecu.

Ima 6 overa i 4 undera.

Redom 24, 28, 28, 13, 20, 31, 31, 24, 17 i 22 poena.

Protiv Lakersa odigrao 4 partije i ubacivao im 23, 22, 34 i poslednji duel 15 poena uz ocajan sut 5/23 iz igre..

Veceras mora puno bolje ukoliko Pelicani zele bilo kakav egal mec i ocekujem da preuzme dosta odgovornosti.

Treba i te kako reci da Lonzo Ball i dalje out a da im je Bledsoe pod upitnikom.

**Eric Bledsoe is questionable to play on Friday against the Lakers due to right eye irritation. **

Facebook Comments

Comments

comments