25.02.2021

VIP NBA:
——-
01:30 Brooklyn – Orlando
Broj koševa Orlando/Vučević, Nikola (26.5) 28 WIN 
Više
1,85

01:00 Philadelphia – Dallas
Broj koševa Philadelphia/Embiid, Joel (30.5) lose (blowout)
Više
1,85

01:30 New York – Sacramento
Broj koševa Sacramento/Hield, Buddy (17.5) 9 WIN
Manje
1,85

01:00 Philadelphia – Dallas
Broj koševa Dallas/Dončić, Luka (30.5) lose (blowout)
Više
1,85

03:00 Denver – Washington
Broj koševa Denver/Murray, Jamal (24.5) 34 WIN
Više
1,85

03:00 Denver – Washington
Broj koševa Washington/Hachimura, Rui (12.5) 20 WIN
Više
1,85

01:30 New York – Sacramento
Broj koševa New York/Randle, Julius (24.5) 21 blowout
Više
1,85
————————
SAD: NBA

Neke analize ce biti kratke ali sve jasne..

Vučević igra svoju najbolju sezonu u NBA to je jasno i pozvan je cak na All Star gdje je odabran medju rezerve. To je sigurno veliko priznanje za njega pa je motiv vise i da pokaze i veceras da nije dzaba dobio pozivnicu..

Orlando kuburio dosta s povredama ali Vucevic je zdrav citavu sezonu i nosi Orlando na ledjima. I sada su bez Gordona i Isaaka pa on i Fournier najvise posla imaju u prvom unitu.

Zadnjih 10 meceva je na prosjeku od 27.1 poen po mecu.

Par partija se bio ohladio ali onda protiv GSW 30 poena, nakon toga 37 Detroitu i onda ih je Detroit dobio 105:92 a Vucevic odigrao jednu od losijih suterskih partija, samo 9/22 iz igre i 20 poena na kraju.

Veceras protiv Bruklina sigurno motivisan jer s druge strane su Irving i Harden te ekipe koja je favorit za prsten izmedju ostalih. Jordan jako slabo brani reket i Bruklin pusta dosta suteva za 3 poena sto vucku odgovara jer su igrali ove sezone i spakovao im je 35 poena..

Vjerujem da veceras moze do 27 samo da dobije svoje minute tj da ne bude blowout.

– Embiid MVP kandidat takodje sezona iz snova i prva violina Phile..

Prosle dvije partije ostao je ispod margine i to obe protiv Toronta gdje je Nurse sprmio odbranu specijalno za njega i ispostavilo se da je uspio limitovati ga u prvoj na 25 a u drugoj na samo 18 poena i to uz sut 3/13.

Prije toga monstruozne brojke jer ima 8 overa na zadnjih 11 meceva.

Redom 37, 34, 37, 33, 25, 35, 35, 31, 50 i ove dvije protiv Toronta od 20 i 18.

Veceras na Dallas koji ima probleme u reketu citavu sezonu. Porzingis je out tako da ce Powell na centra a Embiid vs Powell znaci samo jedno, povratak Embiida na MVP nivo.

Iako phila ima dosta napadackog potencijala Embiid je prva opcija i ima najvise slobode sto je pokazao vec.

Zadnjih 10 je na prosjeku 32.1 poen po mecu.

– Hield je igrac koji zivi od suta za 3 poena ali New York je ekipa koja ove sezone igra jako dobru odbranu, slow pace, sporije napade i u top ekipama su u ligi po odbrani protivnickih trojki, tacnije da se bolje izrazim jako malo dopustaju suteva za 3 poena i to ce Hield osjetiti.

Inace Buddy nije u formi a Savramento je kompletan, ocekujem od Foxa da uzme najvise suteva. U zadnjih 6 meceva samo 4 puta je ovo prebacio a zadnje dvije ubacuje 13 Milwokiju (3/13 sut) i prosli mec 11 Bruklinu (3/9 sut iz igre).

Dakle i broj suteva se smanjio pa je od njega veceras dovoljno i 15-ak jer nema lagan matchup.

– Dvoumio sam se da li da ga igram ali moram jer smatram ako bude egal mec onda Luka ovo moze i mora prebaciti ako zele sansu za trijumf iako ce to biti tesko protiv phile i to bez Porzingisa.

Luka je u odlicnom ritmu gdje je na 3 od poslednje 4 partije ubacivao minimum 5 trojku. Podbacio samo protiv Memphisa gdje je upisao 21 poen i trojke 3/10

Ubacivao je 46 New orleansu, 44 Portlandu i poslednji mec 31 Bostonu gdje je trojke sutirao 6/8.

Simmons je dobar defender ali Luka kad udje u seriju onda nema spasa. Nadam se samo da ce biti raspolozen za poene i agresivan prema kosu a manje za asistencije.

Uglavnom u ovako teskom mecu bez Porzngisa on mora ispucati 20+ suteva.

– O Murrayu sam pisao par puta u zadnjih 10-ak dana.

Neko mu je dakle ocigledno skrenuo paznju da mora potegnuti u napadu i pomoci Jokicu jer Denver je jos tanak i imaju probleme s povredama. Out su Milsap, Gary Harris, J. Green, Dozier..

U prvom unitu Jokic i Murray su prve napadacke opcije a igraju protiv Washingtona koji uz kingse je ekipa koja najlosije brani protivnicke bekove.

U proslom duelu Washington ih je dobio, Murray je upisao cak 35 poena ali ni to nije bilo dovoljno, izgubili su 130:128

Dakle wizardsi igraju brzu kosarku sto Jamalu sigurno odgovara, brz je u tranziciji, cesto zna ukrasti loptu i otrcati do kraja na polaganje. Poceo je konacno uzimati veci broj suteva i sto je bitnije pogadjati ih pa tako u zadnjih 6 meceva ima cak 5 overa i poslednji stao tacno na 24 poena.

Redom 25, 25, 35, 50, 30 i poslednji 24 Portlandu.

Kao sto rekoh wizardsi jedni od najlosijih u odbrani protivnickih bekova pa ako im je ubacio skoro 35 poena, moze veceras 25 barem..

– Denver najlosije brani poziciju gdje je Porter Jr. a upravo je tu Hachimura. Pored Portera imace prostora sigurno i za prolaz i napad na obruc, ne sutira puno za 3 poena ali ima dosta dobre procente. Recimo proslu je sutnuo dvije u obe ubacio..

Na zadnjih 10 meceva je na prosjeku 13.3 poena.

Na zadnjih 6 meceva ovo je prebacio cak 5 puta.

Redom 15, 13, 14, 17, 15 i ocekivano malo 10 protiv odlicne odbrane Clippersa zadnji mec.

Plus za ovaj predlog bi bio svakako da ne zaigra Bertans koji je trenutno upitan jer igraju bukvalno istu poziciju i u slucaju da Bertans ne zaigra Hachimura bi dobio vecu minutazu.

**Davis Bertans (right knee soreness) is listed as questionable for Thursday’s game vs. the Nuggets.

Bertans played 26 minutes off the bench in Tuesday’s loss to the Clippers, scoring six points with one assist and two 3-pointers. If he’s unable to play Thursday night,**

– Dvoumio sam se izmedju Randlea i veterana Derik Rosea ali uzimam Randlea iz par razloga..

Igra sezonu zivota, glavna je violina New Yorka i ima najdeblje minute.

Veceras ce Payton preskociti duel, tacnije 99% jer je pod statusom doubtful..

**Elfrid Payton is doubtful to play on Thursday against the Kings due to a sore right hamstring.

Payton played a full 34 minutes on Tuesday night, scoring 20 points with four rebounds and three assists so the soreness must have occurred postgame. If he isn’t able to play, expect a ton of run for both Derrick Rose and Immanuel Quickley with Rose likely to enter the starting lineup.**

Dakle Rose bi trebao u prvu petorku i to na odbranu koja pored Washingtona dopusta najvise poena protivnickim bekovima. Fox je ocajan defender ali kingsi su suplji i na PF poziciji gdje je Randle. Vec im je spakovao 26 poena u porazu 103:94, dakle od 94 poena New Yorka Randle je ubacio 26.

Veceras kao sto rekoh Payton out. Imace i Rose dosta lak zadatak ali ocekujem da Julius nastavi u ritmu, ima 4 uzastopna overa, redom 44, 25, 25 i 25 poena.

Protivnik po mjeri, povoljan matchup u vidu Bagleya, debele minute i treba ocekivati jos jednu njegovu dobru rolu.

Facebook Comments

Comments

comments