20.04.2021

FREE VIP NBA DUBL:
———-
01:30 New Orleans – Brooklyn
Broj koševa New Orleans/Williamson, Zion (28.5) 33 WIN
Više
1,85

04:00 Portland – LA Clippers
Broj koševa Portland/McCollum, CJ (23.5) 28 WIN
Više
1,85

KVOTA: 3,42 WIN
————–
SAD: NBA

Zion na odbranu Bruklina koja je poprilicno suplja ove sezone bez obzira na sav napadacki potencijal. Veceras upitan i taj napadacki dio jer ce morati bez Hardena i Duranta pa ce Irving biti primarni skorer.

O Zionu sam pisao puno i necu se ponavljati. Igrac kojeg je jako tesko cuvati 1 na 1 i koji ima puno rjesenja da se nadje sam pod košem. Zadnju je odlicnoj odbrani New Yorka ubacio 34 poena.

U prvom duelu ovih timova bio je debeli blowout pa je Zion igrao samo 23 minute i za to vrijeme ubacio 16 poena.

Veceras ce biti skroz druga prica. Jeste margina visoka ali on i Ingram zavrsavaju 80% napada pelicana. Vratio se Lonzo Ball koji bi trebao to jos dodatno razigrati a Zion ima povoljan matchup i u dobroj poziciji ce biti samo da bude dovoljno agresivan. Jeff Green i Blake Griffin su nekada bili dobri defenderi medjutim trenutno je to mozda i ispod prosjeka i Zion bi to trebao koristiti.

– SAD: NBA

Nema ni veceras Lillarda kod Portlanda a ni Nurkica.

Moram pogurati McColluma s nadom da ce imati pristojan procenat suta jer proslu protiv Charlotta je sutirao jako lose, samo 8/22 iz igre i zavrsio na 22 poena.

Prije toga u prvom duelu bez Lillarda ubacio je San Antoniju 26 poena.

Igrali su ove sezone dva puta i moze se reci da je u oba bio blowout, Clippersi su ih oderali ali McCollum je ovo prebacio u ta oba duela sa Lillardom na parketu, ubacivao 24 i 25 poena.

Bez njegove 24+ partije ovde nece izdrzati ni 3 cetvrtine ukoliko i George i Leonard zaigraju.

Ocekuje se ponovo njegovih 20+ suteva i uz pristojan sut za 3 poena i koje slobodno bacanje i vise nego realno u ovakvom rosteru Portlanda da ide na 24+

Facebook Comments

Comments

comments