04.05.2021

VIP NBA DUBL:
———
01:30 Milwaukee – Brooklyn
Broj koševa Milwaukee/Antetokounmpo, Giannis (31.5) 36 WIN
Više
1,85

02:00 New Orleans – Golden State Warriors
Broj koševa Golden State Warriors/Curry, Stephen (35.5) 37 WIN
Više
1,85

KVOTA: 3,42 WIN
—————-
SAD: NBA

Polako palimo masinu 🙂 POZDRAV SVIMA

Ova dva tima igrala su prije nekoliko dana i tu je grk pokazao da Bruklin nema rjesenja za njega u odbrani. Generalno netsi su losi defanzivno i nemaju tijela u reketu za Giannisa koji je ubacio tad cak 49 poena.

On se i dalje spominje medju MVP kandidatima pa je dao malo gas zato i veceras ponovo ocekujem dosta loptu u njegovim rukama. Nadam se samo da ce mec biti tijesan kao taj prosli i da dobije ful minute a onda ne bi smio imati problem ovo prebaciti protiv kazem defanzivno lose ekipe.

– Back to back utakmica za oba tima. Tacnije igrali su sinoc i Golden State je lako izasao na kraj s pelicanima, bilo je 123:108 za Karija i drustvo a Curry je ubacio 41 poen sinoc uz sut 14/26 i 8/18 za tri poena.

Igrao je 35 minuta a da je mec bio tijesan igrao bi i 40. Veceras ne ocekujem bas ovako lagan trijumf sa 15+ razlike odnosno nadam se da ga nece biti sto bi znacilo da bi Curry igrao vise od 35 minuta a uzece slican broj suteva kao i sinoc (24) i uz koje slobodno bacanje on ovo prebacuje iako mu je margina trenutno najvisa od svih igraca u NBA..

Nije bez razloga, pelicani su jedna od najlosijih defanzivnih ekipa. Mogu ga jedino pokusavati udvajati, ne vidim nista drugo ali onda ce biti kaznjeni od recimo Wigginsa, Greena ili Loneya u reketu..

Bez obzira Curry mora ispucati 15-ak trojki..

Ono sto je bitno jeste i cinjenica da je ovaj mec bitan za obe ekipe jer se bore obe za play off i svaki trijumf je zlata vrijedan a Curry ima svu slobodu u GSW i ocekujem ponovo da reseta.

Oubre i dalje OUT kod Golden Stejta tako da ce ponovo dosta toga iznijeti Curry i Wiggins u napadu dok je Green odradio fantastican posao sa triple-doubleom.

Margina jeste visoka ali Curry sutira nevjerovatno.

Zadnje 3 ubacuje 37, 30 i 41 poen.

Ovih 30 za samo 30 minuta u blowout pobjedi protiv Hjustona.

Facebook Comments

Comments

comments