05.05.2021

VIP NBA PREDLOZI:
—————-
02:00 Milwaukee – Washington
Broj koševa Washington/Beal, Bradley (29.5) 42 WIN
Više
1,85

03:00 Utah – San Antonio
Broj koševa Utah/Bogdanović, Bojan (21.5) 24 WIN
Više
1,85

01:00 Orlando – Boston
Broj koševa Boston/Fournier, Evan (15.5) 18 WIN
Više
1,85

02:00 Minnesota – Memphis
Broj koševa Memphis/Valanciunas, Jonas (17.5) lose
Više
1,85

02:00 Atlanta – Phoenix
Broj koševa Phoenix/Ayton, Deandre (14.5) 7 WIN
Manje
1,85

03:00 Denver – New York
Broj koševa New York/Randle, Julius (24.5) lose
Više
1,85
———————
Ovde moze biti problem samo blowout pa da Beal igra skracene minutaze inace potegnuce najvise suteva u redovima wizardsa. Takodje nije nemoguce da Milwoki odmori nekoga jer su sinoc igrali s Bruklinom i slavili su.

Washingtonu treba svaka pobjeda a da bi do nje dosli Beal mora na 30+ poena kao glavni skorer ekipe.

Westbrook je postao triple-double masina. Proslu partiju usao u istoriju sa 24 asistencije i on je podredjen ekipi, tacno zna sta je njegov zadatak dok je Beal klasicni skorer i mislim da konacno mora poceti i bolje sutirati za 3 poena.

Upravo je izasla vijest da je i Hachimura out kod Washingtona sto znaci jos neki sut vise za Beala.

U prvom mecu ove sezone protiv Milwokija igrao je cak 42. minute te ubacio 37 poena.

– Bojan je bio mozda i medju igracima koji su bili u najgoroj formi karijere medjutim popularni Babo podigao se i igra sve bolje i bolje. Utah je ostala bez glavnog igraca Mitchela neko vrijeme a ni Conley nece ponovo igrati tako da je Bogdanovicu to dobro doslo te je ovo prebacio u zadnja 4 meca.

Redom 24, 22, 34 i 25 poena.

Ovih 25 je upravo ubacio San Antoniju prosli mec pa ne vidim razlog zasto ne i veceras bar 22.

– Kod Bostona veceras je out Brown pa ce vjerovatno centralna figura Bostona biti Tatum koji ce uz Kembu Walkera i upravo Fourniera raditi najvise posla u napadu.

Francuz igra prvi put protiv bivse ekipe. Iskreno i nije se pretjerano dobro uklopio u Boston, ne zna ni on tacno sta mu je rola jer Tatum i Brown vedre i oblace pa Fournier je uzimao u nekim partijama tek par suteva.

Medjutim prosla partija protiv Portlanda najbolja za njega u dresu Bostona. Bio je starter umjesto Kembe koji nije igrao, uzeo samo 10 suteva i imao 8/10 cak iz igre te zabiljezio 21 poen.

Veceras kazem Brown je out, igrac koji uzima 20+ suteva tako da bi za Fourniera moralo biti ponovo dovoljno prostora da malo poenterski iskoci Fournier pogotovo jer ima motiv vise, kazem igra protiv bivse ekipe.

– Iako ga nerado igram jer je nekonstantan i minutazom i poenima ipak dosta logican izbor jer Minnesota je druga najlosija ekipa lige u odbrani protivnickog centra.

Igrali su dva puta ove sezone i Valanciuans je ubacivao 19 za samo 22. minute i 24 poena za 30 minuta.

Dakle oba puta napunio je solidno Townsa i za kratko vrijeme pa kazem i vise nego logicno ga je opet pogurati over.

– Atlanta je mozda suplja na nekim pozicijama ali dolaskom Capele dosta dobro brane protivnicke centre pogotovo one koji se ne izvlace van reketa i ne sutiraju sa distance i poludistance a takav je upravo Ayton.

Capela kazem dosta solidan defender i uvjek je tu u paintu, dobar i na skoku pa nema laganih poena protivnickim centrima.

Ove sezone su igrali vec jednom i Ayton je ubacio 13 poena.

Takodje centar Phoenixa i ne radi previse posla u napadu u zadnje vrijeme jer je ovu marginu prebacio samo jednom u zadnjih 5 meceva i to prosli mec tek nakon produzetka sa Clivlendom gdje je na kraju zavrsio na 15 poena.

Redom zadnjih 5 ubacuje 9, 5, 11, 5 i 15 poena.

Value protiv Capele definitivno u underu.

– Denver moze se reci obezbjedio play off dok New York juri to mjesto da ne igraju play in i nalaze se u fenomenalnom nizu gdje su upisali cak 12 pobjeda u zadnjih 13 meceva tako da ce ovo biti zanimljiv duel.

Randle je preuzeo dosta toga u svoje ruke u prvom unitu i upravo zahvaljujuci njemu u prvom unitu te Roseu s klupe nalaze se u tom odlicnom nizu.

Randle je ovo prebacio u 10 od poslednjih 12 meceva.

Redom 26, 34, 32, 44, 33, 16, 40, 31, 18, 34, 31 i 28 poena.

U prvom susretu ove sezone Denver ih je lako dobio ali Randle uprkos tome utrpao 29 poena.

Bez obzira sto je Denver u odbrani jaci za Gordona ipak Randle je igrac koji se tesko cuva.

Facebook Comments

Comments

comments