12.06.2021

VIP DUBL:
——-
18:00 Ham-Kam – Strommen 2:0 win
1
1,60

18:00 Danska – Finska lose
1
1,36

KVOTA: 2,18
—————–
– NORVEŠKA: OBOS-ligaen – 5. kolo

Ham-Kam ima za kormilom trenera Rekdala ciji je zadatak pokusati ovaj tim odvesti u visi rang. Do sad u 4 kola sasvim solidan ucinak od dvije pobjede i dva remija i u oba remija su gubili tako da je tim pokazao da se moze vratiti.

Goste ceka ocigledno borba za opstanak, do sad bez pobjede, dva remija i dva poraza.

U odnosu na proslu sezonu ekipa se previse izmjenila i prodali su svoje najbolje igrace pa je tako Nordås otisao u Bodo, Bjørlo i Kurucay upravo u Ham-Kam i to se pokazalo previse jer imaju dosta problema u napadu.

Samo jedan gol su dali u prva 4 kola sto je vise nego lose i ne znam koliko ce ovde uspjeti odolijevati bunker igrom, cekajuci kontre.

Ham-Kam jednostavno kvalitetnija ekipa koja ce od starta traziti pobjedu.

– Euro

Mec se igra u Kopenhagenu i to je u startu prednost za Dansku.

Pored toga mora se reci da imaju kvalitetniju ekipu od rekao bi sasvim prosjecne Finske kojoj je uspjeh i sam plasman na ovo takmicenje.

Gosti ce manjak kvaliteta morati nadoknaditi s puno trke i sa puno igraca u defanzivi iza lopte ali ocekujem da Danska barem minimalnim rezultatom uspije slomiti otpor gostiju.

Danska samo jedan poraz u zadnjih 12 meceva (od Belgije 4:2).

Odlicni rezultati i u prijateljskim i u kvalifikacijama za Svjetsko Prvenstvo gdje su impresivno lagano upisali sve 3 pobjede.

Pala je Austrija 4:0, Izrael 2:0 te Moldavija cak 8:0.

Eriksen radi odlican posao u kreaciji igre, ova reprezentacija igra timski fudbal i ono sto je bitno imaju sve igrace na raspolaganju.

Dvije prijateljske utakmice takodje odlicne jer su igrali 1:1 sa Njemackom te dobili BiH 2:0.

Kod Finske glavna zvijezda tima PUkki nije 100% spreman zbog povrede zgloba a i da je spreman tesko jedan igrac moze napraviti nesto sam.

Oni su odigrali 3 prijateljska meca te sva 3 izgubili i tu se vidjelo da dosta toga ne stima.

Morali bi imati jako puno srece da ovde u Kopenhagenu protiv ovakve ekipe izbjegnu poraz.

Facebook Comments

Comments

comments