26.07.2021

FREE VIP PREDLOG: 19:00 Norrby – Vasteras 1 1,85 4:1 WIN
—————————————
ŠVEDSKA: Superettan – 13. kolo

Norrby je jedno od najprijatnijih iznenadjenja prvenstva i jedni od glavnih kandidata za promociju.

Trenutno treca pozicija ali sa pobjedom danas bodovno bi se poravnali sa drugoplasiranom ekipom Varnamo (imali bi po 26 bodova) i tako sebi povecali malo sanse za ulazak u najjacu ligu Svedske..

Proslo kolo odlicna partija u gostima kod Akropolisa bez obzira sto je Akropolis na dnu ali rutinska pobjeda 0:3. Prije toga dobili su kuci 2:0 moze se reci direktnog rivala za promociju, spomenuti Varnamo sto dovoljno govori o kvalitetu ekipe..

Nisu jaki finansijski niti imaju velike zvijezde u timu ali imaju kolektiv, jaku odbranu i dosta uigrane kontre gdje se isticu ponajvise Jobe, Vukojevic, Stromberg itd..

Vasteras je u velikom padu i samo 2 boda su udaljeni od zone ispadanja ali srecom po njih ima tu jos dosta ekipa koje muku muce i koje su ispod njih.

Oni su proslo kolo razmontirani na svom terenu od sedmoplasirane ekipe Helsingborg sa 0:4, prije toga poraz od Sundsvalla 1:0 u gostima a za pobjedu ne znaju 5 vezanih kola..

Danas su bez nekoliko bitnih igraca, Pedro Ribeiroa, Viktor Prodella, David Engström dok je dugo vec povredjen Jonas Hellgren sto je potvrdio glavni trener Thomas Askebrand na pres konferenciji;

I on je istakao dobru odbranu Norrbiju i to je ekipa koja je uz Varnamo primila najmanje golova (9) tako da zna da ga ceka tezak zadatak i jako tesko ce do boda s obzirom na formu ali i povrede koje muce goste.
Kvota je poprilicno pala na domacina ali mislim da je jos uvjek pristojna.
Facebook Comments

Comments

comments