25.03.2023

VIP NBA:
———–
Adebayo 19,5+

Antetokounmpo 30,5+

K.Leonard 27,5+

C.Paul 13,5+ 
————–
– Miami Heat – Brooklyn

Miami je dobio 4 od zadnjih 5 meceva i konacno se atmosfera popravila u timu.

Adebayo se takodje poboljsao napadacki i prebacio ovo u 3 od zadnje 4 partije, redom 26, 23, 22 i 15 poena ocekivano protiv dosta jake odbrane New Yorka na C poziciji (M.Robinson).

Brooklyn u zadnjih 15 meceva je 7. najgora ekipa po odbrani protivnickih C igraca. Primali su u prosjeku cak oko 25.0 poena sa te pozicije.

Neki od centara protiv Bruklina u zadnje vrijeme; Jokic 35 i 22, Sabonis 24, Mobley 26, Gobert 26, Brook Lopez 24 poena, Sengun 16 itd..

Prosli mec Adebayo im je polovinom februara ubacio 24 poena.

Claxton ima odlicne fizikalije ali pustaju ga uvjek 1 na 1 da brani reket a to je cesto veoma tesko.

Denver – Milwaukee

Sinoc smo samo njega pali za 100% ucinak, bilo bi 8 od 8 win ali nije njegova krivica, oduvali su Utah 144:116 i igrao je samo 24. minute te ubacio 24 poena uz sut 10/13 iz igre..

Samo je minutaza bitna, dakle da li je blowout ili ne jer Giannis je od zadnjih 14 meceva gdje je igrao minimum 30 minuta prebacio ovo u cak 12!

Ovo je pravi play off mec i ovo su mecevi koje Giannis voli i gdje forsira.

Odbrana Denvera dosta solidna medjutim Aaron Gordon 1 na 1 imace velike problema da ga sacuva a udvajanjem nece puno toga rjesiti jer Milwoki ima previse dobrih sutera (Holidey, Brook Lopez, G.Allen, Middleton ako zaigra)

Takodje duel dva MVP kandidata iako je Grk za sad po mnogima na 3. poziciji iza Jokica i Embiida.

Ocekujem ga puno na liniji penala i od slobodnih bacanja mislim da ce i zavisiti prolaz jer proslu je protiv Denvera ubacio 33 poena, izveo cak 22 slobodna bacanja (15/22).

Kazem Gordon jeste dobar defender ali tesko je sa grkom igrati 1 na 1.

– LA Clippers – New Orleans (bet365, maxbet klad.)

Nema Paul Georgea do daljnjega..

Nema ni Norman Powella.

Veliki teret na ledjima Leonarda u napadu i u odbrani.

Bez Dzordza prebacio ovo u 5 od 6 meceva ove sezone gdje je igrao minimum 25 minuta.

Od zadnjih 25 meceva bez Dzordza u Clippersima prebacio ovo u cak 21 kad je igrao minimum 25 minuta.

Pelicani jedno vrijeme bili solidni defanzivno medjutim u padu su.

Ne brine me Herb Jones kao defender jer nece igrati ”flaster” na Leonardu, bice dosta preuzimanja, ocekujem i matchup Leonard/Ingram te dosta dosta agresivnom Kawhia jer neophodan je napadu.

Westbrook konstantno nekonstantan a novajlija Eric Gordon takodje jer puno zavisi mu od suta za 3 poena.

– Phoenix – Philadelphia

Pisao sam i sinoc da ga ne volim igrati over jer je dosta zahvalan za under ali mora jednostavno povuci kao sinoc bar sa tih 15-ak poena..

Ayton out, Durant out.

Booker je sinoc bio cijelu noc udvajan protiv kingsa i opet je nekako dosao do 32 poena, Chris Paul moram reci samo 15, on mora jednostavno u ovim trenucima vise poena bez obzira sto je imao 13 asistencija.

I veceras sav fokus odbrane Phile ide na Bookera, dobice najboljeg defendera na sebe, vjerovatno Meltona ako starta ili ce ga cak i oni udvajati.

Embiid igra drop odbranu, ostaje duboko u zoni i to je raj za mid range sutere kakav je Chris Paul, bitno je samo da uzima suteve a ne da bjezi od koša jer prostora ce biti, imace puno laksi matchup protiv Maxija te Hardena ukoliko uopste zaigra (upitan je).

Zadnje 4 Paul ubacuje 16, 14, 18 i 15 poena.

Mislim da je value i dalje po ovoj margini s obzirom da je prijeko potreban i da Booker ne moze sve sam.

Neracunajuci zadnju gdje je igrao samo 14 minuta i povrijedio se Chris Paul je ovo prebacio u cak 6 poslednjih meceva protiv Phile, redom 27, 18, 18, 28, 16 i 19 poena.

Facebook Comments

Comments

comments