11.10.2017

VIP SINGLE: 19:00 DVTK  –  Zilina KP 1 1,80 (hokej) 6:4 WIN
——————————————————–
Ovaj mec se vodi kao prijateljski ali u stvari ovo je takozvani ”Visegrád Cup”

Madjarska ekipa DVTK docekuje slovacku ekipu Ziline i ovo je sigurno value kvota jos ako uzmem u obzir da se racunaju i produzeci i eventualni penali.
DVTK je u fantasticnoj formi u Madjarskoj domacoj ligi i trenutno zauzimaju prvu poziciju sa 7 pobjeda i jednim porazom.
Posebno je impresivna pobjeda u proslom kolu nad odlicnim Ferencvarosom od 2:5 na njihovom ledu a evo i ostalih rezultata:
http://prntscr.com/gw28w9

Dakle 7 vezanih pobjeda. Jako mi je bitno za ovu opkladu izjava trenera madjara da im ovaj kup znaci i da zele dogurati ovde koliko god je to moguce daleko a prva prepreka je Zilina koja je tek na 8. poziciji u domacem prvenstvu (ukupno ima 11 ekipa). Iako je Slovacka liga jaca od Madjarske ipak DVTK pokazuje trenutno odlican hokej a jako je bitno i da su kompletni. Vjerujem da Zilina je vise mislima u ligi gdje moraju paziti da ne padnu na 9. poziciju jer bi onda morali igrali play out (razigravanje za opstanak).
Evo kako izgleda poslednjih 11 meceva Ziline van svog leda: http://prntscr.com/gw2agv
Ocekujem da madjari udju ozbiljno u mec i ako je vjerovat njihovom treneru da im znaci ovo onda ce vjerujem i uspjeti slaviti protiv trenutno slabije ekipe koja je u jako losoj formi.

Facebook Comments

Comments

comments