30.10.2017 (nba)

VIP NBA DUBL:
————-
01:00 Memphis – Charlotte
Broj koševa Memphis/M.Gasol (23.5) 10 WIN
Manje 1,85

03:00 Portland – Toronto lose
Konačni pobjednik 1
1,75

KVOTA: 3,23
—————
Duel Howard vs Marc Gasol gdje mislim da španac nece preci ovu marginu. Howard ima tijelo, jaci je od španca i tu ocekujem veliku borbu pod kosem pa mi ova granica djeluje previsoko. Iako su nekome upitne odbranbene sposobnosti Howarda ipak ove sezone redovno spusta protivnicke centre ispod granice. Npr Vucevic je ubacio 15 poena, Capela ostao na samo 6 poena i brzo se napunio licnim greskama upravo nad Howardom, Jokic uputio 11 suteva i zavrsio mec s 18 poena, iz Milwakija i Maker i Monroe ostali ispod 10 poena itd. Dakle ne vjerujem da ce se Gasolu dozvoliti lagana setnja po reketu a obojica mogu skupiti brzo i koju licnu gresku jer bice borbe s obe strane i u odbrani. Prosle sezone kada je Howard bio u dresu Atlante, Marc Gasol je ubacio 18 poena. Nesto slicno ocekujem i veceras, valjda nece imati neku vanserijsku sutersku vecer.
Najbitnije i da su skoro izasle vijesti da je Gasolov nastup upitan.

**Marc Gasol (left ankle) is questionable to play Monday vs. Charlotte.
It’s not clear exactly when Gasol suffered this ankle injury, but he’s likely headed for a game-time decision tonight.**

Dakle moguce i da ne zaigra veceras, u tom slucaju naravno tip je vodi (kvota 1,00).

 SAD NBA 8. kolo

Iako nikada skoro ne igram na pobjede neke ekipe veceras hocu samo zato jer je kvota solidna, inace one takozvane zicere od 1,15 itd. zaobilazim u sirokom luku a isto preporucujem i vama. Dakle ovde se mora na Portland.
Upravo izasla vijest da veceras pored Valanciunasa nema ni Serge Ibake za Raptorse.

**Serge Ibaka (right knee swelling) and Jonas Valanciunas (ankle) have been ruled out for Monday’s game against the Trail Blazers.
This is the same knee that Ibaka had surgery on back in 2015, so the Raptors will be playing it safe with him this early in the year. With both Ibaka and JV on the sidelines, there’s a decent chance we’ll see Toronto go with a starting frontcourt featuring Pascal Siakam and Jakob Poeltl tonight**

Toronto ostaje bukvalno na svoje dvije udarne igle, DeRozan i Lowry ali Lowry je u jako losoj suterskoj formi. Vjerujem da ce povuci veceras ali ne vjerujem da je to dovoljno protiv Lillarda, McColluma pa cak i Jusufa pod reketom koji igra sve vecu rolu. Umjesto Valanciunasa i Ibake nastupice Pascal Siakam i Jakob Poeltl. Portland ce izaci veceras s dosta kvalitetnijim sastavom od ovog Toronta. Ibaka je dosta znacio i u odbrani ali i u napadu tako da bez njega ocekujem dosta rupa u odbrani gostiju i Lillardova ekipa trebala bi do pobjede.

Facebook Comments

Comments

comments