29.11.2017

VIP PREDLOG: 19:30 Univ. Cluj – Dinamo Buk.
Azijski hendikep (Univ. Cluj +1.5) 1 1,96 BOMBICA 1X 3,55 1:1 WIN
————————————————–
Rumunski kup 1/8 finala

Dakle predlog je da domacin nece izgubiti preko jednog gola razlike a naravno svaki remi i svaki trijumf domacina i te kako dobro dosao. Univ. Cluj je zbog finansijskih problema morao cak u trecu ligu ali nije ih puno igraca napustilo jer ovo je klub s velikom tradicijom i imaju stadion npr veci i bolji od Dinamovog, zadovoljava sve evropske standarde. Dominiraju naravno trecom ligom a vjerujem i da ce se iduce sezone kroz drugu prosetati i doci gdje im je mjesto a to je najjaca liga Rumunije. Imaju igrace koji su igrali cak za rumunsku reprezentaciju, dosta solidni igraci kao sto su Goga, Florescu, Abrudan, Lemnaru, Giurgiu itd. Cluj se kroz kup prosetao do ove 1/8 finala dok je Dinamo u 1/16 finala jedva prosao skoro amaterski klub Aerostara golom Nemeca za 0:1 pred sam kraj meca.
Dinamo je u krizi i to nije cudno za Rumuniju. Predsednik kluba zeli otici ali zeli i odnijeti sa sobom nesto para, vec su prodali Costachea a spomenuti Nemec ce u Belgiju cim se papiri svi srede.
Dinamo Bukurest je u ligi na 7. poziciji dok u play off idu prvih 6 ekipa i njihov glavni cilj je docepati se te pozicije i nesto para naravno. To 6. mjesto im bjezi 4 boda za sad i to je prioritet dok im kup vjerujem trenutno ne treba kao ni trece oko. U ovom mecu gosti bez 5 igraca, OUT su Mahlangu, Oliva, Felipe Nascimento, Bokila i spomenuti Costache koji je prodan u CFR. Ovo su i bratki klubovi kao sto ih ima gomila po svijetu i navijaci Dinama vjerujem da nece puno zamjeriti ako ispadnu iz kupa a nama odgovara i njihov minimalan trijumf.

Facebook Comments

Comments

comments