09.04.2018

VIP NBA DUBL:
——————-
01:30 Miami – Oklahoma 93:115
KP2
1,60

04:30 L.A. Clippers – New Orleans 100:113
KP2
1,25

KVOTA: 2,00 WIN
—————————-
SAD: NBA

Nisam ljubitelj kladnjenja na pobjede neke ekipe u NBA ali kako se blizi play off postaje dosta zanimljivo. Ovde imamo jednu ekipu koja bukvalno zeli da izgubi ovaj mec dok s druge strane imamo tim koji mora pobjediti. Radi se o tome da Miami kao i ostale ekipe mogu sebi polako birati protivnika u play offu a trenutno svi zele ici na Boston jer su ih pokosile povrede i igrace bez Irvinga. Miami je trenutno 6. u ovoj diviziji i trenutni protivnik u play offu im je Philadelphia koju svi izbjegavaju jer momci igraju fantasticno i naredali su 14 pobjeda. Ukoliko Miami izgubi onda bi mogli pasti na 7. mjesto i tada idu na Bostona. Razmisljaju o ovome sigurno sve ekipe jer nije isto igrati npr protiv Golden Statea i spomenutog Bostona koji je pokosen povredama.
S druge strane Oklahoma jos nista nije u situaciji da bira jer oni nisu ni obezbjedili play off i moraju pobjedjivati. Ne vjerujem da cemo zavrsnicu NBA gledati bez Westbrooka, Georga, Anhonija i ostalih. Kod Miamija ne bi me cudilo da izadju kasnije vijesti da nekoga odmaraju. Value pik sigurno jer Oklahoma je dosta motivisana za razliku od Miamija. Prosli mec odigrali su rekao bih perfektno dobivsi Houston u gostima 102:108. Podigli su nivo igre u odbrani i to je odmah dalo rezultat jer jako je tesko Houstona ostaviti na 102 poena imajuci u vidu s kakvim pucačima raspolazu. Westbrook i George igrali debele minute, George cak 40 minuta i to sve govori koliko im pobjede trebaju. I veceras uz veliko zalaganje ocekujem pobjedu thundera a postavljam odmah jer ako izadje vijest da neko od prve petorke Miamija odmara onda veoma brzo i kvota pada.

Međusobni mečevi: MIAMI HEAT – OKLAHOMA CITY THUNDER
24.03.18 NBA Oklahoma City Thunder Miami Heat 105 : 99
28.12.16 NBA Miami Heat Oklahoma City Thunder 94 : 106
08.11.16 NBA Oklahoma City Thunder Miami Heat 97 : 85
08.07.16 OSL Oklahoma City Thunder Miami Heat 86 : 72
18.01.16 NBA Oklahoma City Thunder Miami Heat 99 : 74

Nema prostora za kiks gostiju jer svaki poraz ih udaljava od play offa. Bez Cousinsa ekipa se bori i ide im dobro. Clippersi bez motiva i sa poprilicno uskim rosterom. Galinari se opet povrijedio, nema ni Teodosica a od prije naravno out su Bradley, Beverley, Evans.. Jordan bi mogao odmoriti veceras jer je trener natuknuo u subotu da ce u jednom od sledecih meceva odmoriti. Ono sto je najbitnije je cinjenica da ce Lou Williams propustiti ovaj mec u procentima nekih 80%. Takodje i Rivers zbog povrede lakta pod velikim upitnikom.

**Lou Williams (ankle) is officially listed as doubtful for Monday’s game vs. the Pelicans.
You could see this coming from a mile away with the No. 8 seed out of reach. Coach Doc Rivers already said he wasn’t expecting Williams to play, and the Clippers may be without Austin Rivers (elbow, questionable) as well.**

Ovo pelican jednostavno moraju iskoristiti.

Facebook Comments

Comments

comments