16.04.2018

VIP PREDLOG: 19:00 Bodo/Glimt – Rosenborg 2 1,80 0:1 WIN
———————————————
NORVEŠKA: Eliteserien – 5. kolo

Rosenborg je jedna od najkvalitetnijih ekipa u Norveskoj i jedni od kandidata za titulu (proslogodisnji prvaci). Poceli su slabo, nakon poraza u prvom kolu i dva remija dosli su proslo kolo do prve pobjede i to protiv Moldea, ekipe koja je zavrsila proslu sezonu na drugoj poziciji, razbili su ih sa 4:0 i tu je doslo iskustvo Bendtnera (bivsi igrac Arsenala) i Soderlunda do izrazaja jer je Bendtner zabio 2 a Soderlung 1 gol. Gledao sam ih i mec prije toga u gostima kod Odda koji je igrao bunker. Rosenborg je poveo 0:1 i onda su dali sami sebi jedan od smjesnijih golova koje sam vidio, defanzivac je napucao svog igraca i lopta je zavrsila u mrezi tako da su tu nesretno ostali bez citavog plijena.

Bodo je novajlija u ligi, dominirali su drugom ligom i odlicno poceli medju elitom, pobjeda nad Lillestromom 3:1 u prvom kolu ali onda je uslijedio veliki pad i vezali su 3 poraza. Trener Bjorkan je doveo Bodo u ovu ligu ali onda se povukao na mjesto sportskog direktora i za trenera postavio svog asistenta od prosle sezone, Kjetil Knutsena. Svojevoljno je napustio mjesto trenera i kaze da je to za dobro njegovog sina koji igra za Bodo i ima samo 19 godina. Upravo mladi Fredrik Bjørkan (4/0 df) je povredjen i nece ga biti izvjestan period zbog preloma kosti. Pored njega nema ni Eirik Wollen Steena, napadaca Endre Kupena dok su pod velikim znakom pitanja Emil Jonassen (Df 1/0), Brede Moe (Df 3/1) i Kristian Fardal Opseth (Att 4/2 dva gola).

Mislim da je vrijeme da Rosenborg ostvari i prvu gostujucu pobjedu ove sezone jer previse su kiksali kao sto sam vec spomenuo ali pobjeda 4:0 nad Moldeom mislim da govori u kom smjeru bi Rosenborg ubuduce na tabeli trebao ici a to je sam vrh tako da je ova kvota value.

Facebook Comments

Comments

comments