17.04.2018

Kovačević Nemanja
8 hrs

VIP PREDLOG: 19:00 Lubeck – Jeddeloh 1 1,72 1:0 WIN
—————————————-
NJEMAČKA: Regionalliga – Sjever – 22. kolo

Moramo i **divlje** lige igrati. Ovo je nizerazredna Njemacka gdje Lubeck ulazi u mec s puno vise motiva. Ovako izgleda tabela: http://prntscr.com/j6f7il

Kao sto vidite Lubeck je trenutno 5. ali ovaj tim se bori za prvu poziciju iako mu HSV II bjezi cak 11 bodova ali treba obratiti paznju na broj odigranih meceva. Naime Lubeck je odigrao najmanje meceva u ovoj ligi (samo 23) dok recimo HSV II odigrao cak 5 meceva vise (u igri 15 bodova). I danasnji protivnik koji je mjesto iznad Lubecka ima 3 meca vise tako da je pred domacinom jasan zadatak. U poslednjih 5 meceva na ovom terenu imaju 4 pobjede i 1 poraz i to upravo od prvoplasirane ekipe HSV II. Domacin je solidna ekipa koja ima trenutno raspolozene napadace, prije svega mislim na engleza Noela koji je zabio 7 golova a njemac Sezer u 8 nastupa zabio je cak 5 komada. U veznom redu imaju 2 **stranca** koja i nose vecinu posla u sredini, to su turcin Isitan (20/3 gola MF) i mladi austrijanac Loffier (18/3 gola MF).

Jaddeloh je novajlija u ligi i odradio do sad ogroman posao, kao sto rece cak su 4. na tabeli. Nakon dugog niza bodova u gostima ipak proslo kolo poraz od ekipe s dna tabele koja se bori za opstanak 3:0 sto mozda nagovjestava da gosti polako posustaju. Sada slijedi gust raspored, neki timovi igrace cak po 3 meca u sedmici pa je tako Jaddeloh svoj prosli mec igrao prije samo 2 dana dok je Lubeck imao dan vise za odmor. Bitna je i cinjenica da su gosti danas bez najboljeg igraca i napadaca Kevin Samidea koji je do sad zabio 6 golova (22/6 att). Najvise igra po lijevoj strani i najvrijedniji je u timu, njegova cijena je 100.000e. Treba takodje spomenuti i njihov prvi i jedini medjusobni duel na stadionu Jeddeloha koji je dobio Lubeck s 2:4.

Facebook Comments

Comments

comments