28.05.2018

VIP PREDLOG: 18:00 BiH 0-0 Crna Gora 1 2,10 (trenutna kvota UŽIVO)
————————————–
Prijateljski mec (POLUVRIJEME 0:0)

Utakmica se igra u Zenici na Bilinom Polju gdje Bosna rijetko kad gubi. Ovo je prvi pravi debi Prosineckog na klupi s obzirom da je BiH svoju poslednju utakmicu na ovom terenu igrala prije 4 godine protiv Lihtenstajna (3:0). Prosinecki je na klupi 4 utakmice i BiH je igrala dosta tvrdo, 2 remija, jedna pobjeda i jedan poraz od Meksika. Dakle i Prosinecki je dosta motivisan jer zeli da pred navijacima Bosne upise pobjedu. Postoji jos jedan motiv. Danas se od reprezentacije BiH oprastaju Misimovic, Spahic i Ibisevic. Oni ce igrati prvih 10 minuta nakon cega ce biti ispraceni aplauzima a onda ce sastav izgledati ovako:
Šehić, Todorović, Vranješ, Bičačkić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Sarić, Kodro, Višća i Džeko.

http://prntscr.com/jnmu8c

https://bih.ba/252060-zvjezdan-misimovic-neponovljivi-majst…

https://bih.ba/252081-spahic

https://bih.ba/252043-zmajevi-nakon-cetiri-godine-na-domace…

Crna Gora dolazi bez 9 igraca. Dosta bitnih koje nisu klubovi pustili i Timbakovic je obecao svima koji su na raspolaganju dati minute u mecevima protiv BiH i Kipra. Dosta mladih igraca je tu i neiskusnih kojim nece faliti motiva ali kvalitete i iskustva sigurno hoce.

**Pokušaćemo da igraju svi. Imamo 22 igrača, na svakom susretu imamo po šest zamjena, tako da ćemo pokušati svim igračima da damo šansu. Koga nema, bez njega se može i mora. Tako ćemo i da se ponašamo, bez obzira što je Bosna u standardnom sastavu, jer su im se, po posljednjim informacijama koje imamo, svi igrači odazvali. Mi idemo sa ekipom koja će probati da parira i da ostavi što bolji utisak. Naravno, probaćemo i mi da napravimo što bolji rezultat, dodao je selektor.**

Tumbaković se osvrnuo i na potencijalni ,,problem“ kada je riječ u prijateljskim utakmicama u junskom terminu.

**Uvijek je najteže pripremiti glavu igračima. Mi možemo da ih treniramo i to je lakši dio posla. Ja već treći jun zaredom okupljam ovdje igrače, izuzimajući prošle godine kvalifikacioni meč sa Jermenijom, jedva smo sastavljali ekipu. Pa i sad je tako, jer je ipak za našu selekciju kada ne dođe devet igrača jedan problem. Ali, moram da priznam da je sada lakše nego da smo došli u kompletnom sastavu. Ti igrači bi razmišljali da odu na godišnji odmor, a ipak ova grupa fudbalera pokušaće da se nametne i da odigra dobre utakmice i da iskoriste to što im dajemo šansu, poručio je Tumbaković.**

https://fscg.me/…/6…/tumbakovic-plan-je-da-svima-damo-sansu/

https://fscg.me/…/mugosa-za-reprezentaciju-motiva-ne-nedos…/

Dakle BiH sa Pjanicem i Dzekom kao i ostalima koji su se odazvali siugurno kvalitetniji i zele da isprate trojac Spahic, Misimovi-Ibisevic sigurno pobjedom a to zeli i trener Prosinecki.

Facebook Comments

Comments

comments