10.02.2020

VIP NBA DUBL:
————
01:00 Indiana – Brooklyn
Broj koševa Brooklyn/C.LeVert (17.5) 11 lose
Više 1,85

01:00 Orlando – Atlanta
Broj koševa Orlando/N.Vučević (20.5) 24 WIN
Više 1,85

KVOTA: 3,42
———————-
SAD: NBA

Tesko gostovanje za Bruklin jer je Indiana kompletna. Vratio se i Oladipo a i TJ Warren ce igrati. Dosta dobra defanzivno ekipa ali u zadnje vrijeme pokazuju i oni slabosti i primali su dosta poena..

Odlucio sam ispostovati Caris LeVerta koji je procvjetao od kako ga je trener gurnuo u prvi unit. LeVert je uvjek igrao s klupe pa cak i kad je Irving bio out medjutim trener mu dao sansu zadnja 3 meca kao starteru bez Irvinga i LeVert je postao glavni igrac Bruklina.

U ta 3 meca ubacivao je redom 29 Phoenixu, 23 Golden Stejtu i poslednji mec cak 37 poena odlicnom Torontu.

Ako je Torontu mogao 37 vjerujem da moze i Indiani barem 18 ako ne vise.

Dakle Irving i dalje out, nadam se da nece biti blowout tj. da ce LeVert dobiti svojih 30+ minuta i za to vrijeme u kakvoj se formi nalazi trebao bi na 18+ poena.

Inace nakon meca protiv Toronta dobio je dosta pohvala i od svog saigraca Dinwidija.

**Caris LeVert dropped a career-high 37 points (12-of-18 FGs, 7-of-7 FTs) with four assists, three rebounds, one steal and six triples in a narrow 119-118 loss to the Raptors.
Yeah, we’re thinking he’s back. He has really found his stride, averaging 26.0 points, 7.5 assists, 3.5 rebounds, 1.0 steals and 2.5 triples in his previous two games before this outburst. “The green light is the greatest drug known to man,” Spencer Dinwiddie said of LeVert’s recent run. “As Caris continues to know he’s going to get minutes, knows he’s got the green light, he’s our third star, we’re hoping to continue to see performances like that.” **

– Povoljan matchup za vučka i zato ga moram u over uzeti. Naime Atlanta je medju najgorim ekipama po odbrani protivnickog centra. U zadnjih 10 meceva u prosjeku su primali sa ove pozicije cak 27 poena a Vučević im je upravo 27 poena ubacio u proslom duelu.
Atlanta je dovela Capelu kao centra ali on nece nastupiti naredna 3 meca tako da ce Jones ponovo na poziciju 5 dok se Collins preselio na 4. Jedno vrijeme su eksperimentisali sa Collinsom na centru ali nije pokazalo rezultata.

Vučević konstantno moze se reci u dobroj formi, u zadnjih 5 ima cak 4 overa i 1 under.

Redom je ubacivao 21, 22, 12,25 i 21 poen prosli mec Milwokiju u blowout porazu.

Facebook Comments

Comments

comments