30.08.2020

VIP NBA PREDLOZI:
————–
19:00 Toronto – Boston
Broj koševa Boston/K.Walker (21.5)
Više 1,85

21:30 Dallas – L.A. Clippers
Broj koševa L.A. Clippers/P.George (23.5)
Više 1,85

02:30 Utah – Denver
Broj koševa Denver/J.Murray (25.5)
Više 1,85

02:30 Utah – Denver
Broj koševa Utah/D.Mitchell (29.5)
Manje 1,85

02:30 Utah – Denver
Broj koševa Utah/R.Gobert (15.5)
Više 1,85
———————
– Morao sam nekog uzeti i iz duel Toronto-Boston koji ce biti jako zanimljiv. Odluka je pala na Kembu, vrijeme je da najiskusniji iznesu sto je vise moguce toga na svojim ledjima. Tezak protivnik pa pored Tatuma i Browna, Kemba mora pogurati sa 22+. Boston je ostao bez Haywarda pa je sve na spomenutom trojcu Kemba-Tatum-Brown. Toronto ce najvise paznje usmjeriti na odbranu Tatuma koji je u zivotnoj formi a od Kembe ocekujem agresivnost prema obrucu, dosta slobodnih bacanja te naravno dobar sut za 3 poena. Matchup u vidu Lowrija moze iznijeti a pogotovo protiv VanVleeta koji ce mu se takodje nalaziti na putu na vanjskoj liniji.

U dresu Bostona 4 partije Kembe protiv Toronta i ubacivao im je 22, 22, 30 i prosli mec igrao samo 20 minuta ali i za to vrijeme ubacio 17 poena. Dakle u jednoj tvrdoj i pravoj play off utakmici ocekujem od Kembe dosta odgovornosti i minimum 22 poena. Usao je i fin ritam, protiv Philadelphije u zadnje 3 partije redom ubacivao 22, 24 te poslednju 32 poena.

**Boston completed a sweep of the Sixers with a 110-106 win on Sunday, led by Kemba Walker’s 32 points, four boards, four assists, two blocks and one steal.

Walker was ultra efficient, sinking 7-of-10 shots while going 10-of-11 from the line. He hit four 3-pointers and looks increasingly comfortable on his troublesome knee. It’s telling that he played 35+ minutes in three of the four games vs. Philly. He’s probably as happy as anyone that Boston looked dominant in four straight victories, as it gives him extra time to rest and rehab before the second round.**

– George je malo zapusio usta kriticarima prosli mec kada je za samo 25 minuta strpao 35 poena i to iz 18 suteva (11/18 iz igre). I tada smo ga igrali over prije svega jer me Shaq ohrabrio, prozvao je javno Georgea da garantuje da ce ubaciti minimum 27 a George je uzvratio sa 35. Dakle nakon ocajnih partija u startu dosao sebi i moram ga i veceras uzeti jer mora ostati u dobrom ritmu i suterskoj formi. Dallas je taj prosli mec izgubio cak 154:111 pa je to razlog zasto je George igrao samo 25 minuta. Veceras ocekujem barem malo jaci otpor Dallasa iako su bez Porzingisa a cak i Hardaway i Luka su upitni mada sam misljenja da ce zaigrati. Nije ovo previsoko za Georgea samo da ispali svoju dozu suteva a vjerujem da ce i iz tabora Clippersa ici u tom smjeru da se on jos vise razigra za nastavak play offa.

**Paul George hit 12-of-18 shots, four 3-pointers and 7-of-7 free throws for 35 points, three rebounds and two assists in Tuesday’s blowout 154-111 win over the Mavericks to take a 3-2 lead in the series.

George had been missing in action for the last three games, hitting just 10-of-47 shots and was in jeopardy of flirting with one of the poorest field goal percentages in playoff history, although he righted the ship tonight. The Clippers set a franchise record for 3-pointers made in a post-season game (22), points in the first half (76), points in a playoff game (154) and field goal percentage (63.1%). The Clippers went on a 19-0 run in the first quarter and never looked back, and their defense against Luka Doncic and the Mavs, as well as their offense, were both on point tonight. PG-13 looked like a different player tonight than he has in the last three games and he’ll look to keep it going on Thursday in Game 6, which could send the Mavericks fishing.**

– Biti ili ne biti, pitanje je sad..

Iskreno Murray ako ovo ne prebaci onda ce Denver ispasti veceras u to sam ubjedjen. Nemaju oni osim Jokica i Murraya takvu klasu igraca koja moze doprinjeti sa sigurnoscu 20+ poena. Jokic je bio konstantno dobar do sad ali njega necu dirati veceras jer ga je proslu partiju isao jako dobro sut za 3 poena pa ce ga pokusati malo vise limitovati koliko je to uopste moguce..

Sve je do Murraya, kao da ima neki klik u glavi. Pasivan, pasivan, nema ga nigdje, ne napada, ne sutira i onda kad krene trpati jednostavno ne staje. Tako je bilo i proslu partiju i on je najzasluzniji za pobjedu Denvera i povratak u zivot, sada je 3:2 za Utah. Utrpao je 42 poena a krenuo jako sporo samo 2 ili 4 poena u prvoj cetvrtini ako se dobro sjecam, na poluvrijeme otisao sa 9 i onda eksplozija u drugom poluvremenu.

https://www.youtube.com/watch?v=ZtK8BrcgYiw

A ako mu je ista dalo dodatno samopouzdanje onda je to ovaj potez (okret pored Goberta od 360 stepeni)

https://www.youtube.com/watch?v=v9y88vI1HpU

Veceras bi se u Denver trebao vratiti nakon dugo vremena bitan stub odbrane Garry Harris ali on ce biti pod limitom minuta i isto tako u napadu nije previse agresivan, ponovo ce Murray i Jokic uz jos nekog raspolozenog morati probati ovo poravnati na 3:3. Stavljaju na Murraya dobrog defendera O’Neala ali Jamal je pokazao da ga se ne moze cuvati samo kad mu se upali taj klik u glavi i jednostavno krene agresivno..

– Mozda je suludo igrati igraca koji je trenutno mozda u najboljoj formi u ovom play offu under ali ja cu veceras pokusati. Veceras bi se u Denver trebao vratiti nakon dugo vremena bitan stub odbrane Garry Harris i njegov zadatak prvenstveno bice Donovan Mitchel a Garry je ponajbolji defender u nugetsima.

Ocekujem dosta agresivnu odbranu nad Mitchelom jer upravo i u tom je kljuc trijumfa Denvera (ako trijumfuju) da limituju Mitchela koliko kod je to moguce. Donovan im je u dvije cak partije trpao i 50+ ali veceras ocekujem da Denver uz pomoc Garry Harrisa odradi koliko toliko korektnu odbranu nad njim i spusti ga ispod ove margine.

Ima Utah dovoljno ostalog napadackog arsenala u vidu Conlija, Clarksona, Inglesa, Goberta itd.. Od Mitchela dovoljno i 20-ak, nadam se..

**According to ESPN’s Adrian Wojnarowski, Gary Harris (hip) is planning to play in Sunday’s Game 6 vs. the Jazz.

Given Denver’s defensive struggles in this series, it would be huge if Harris was able to play Sunday night. That being said, he was a late arrival to the bubble and has not appeared in game so it’s highly unlikely that Denver would not place a minutes restriction on Harris.**

– Dok ide ide sa Gobertom pa necemo mjenjati iako je proslu ostao ispod te ubacio 11 poena ali i promasio je par zicera te jednostavno i nije dobijao kvalitetne pasove u reket. Veceras se u Denver vraca Garry Harris koji je odlican defender za vanjsku liniju pa ce dzezeri biti primorani poslati koju loptu vise na Goberta u reket. Grabi dosta i otpadaka, ofanzivni skokovi itd a da ne spominjem p&r sa Mitchelom i Inglesom. Uglavnom trener Malone je uspio doprijeti do Jokica da se bolja odbrana odigra nad Gobertom ali opet se ocekuje njegovih minimum 16 poena.

Denver juri zaostatak od 2:3, sve karte se bacaju u napad a Gobert je ovo prebacio u poslednjih cak 9 od 10 medjusobnih duela, redom protiv Jokica 16, 20, 21, 16, 22 , 17, 19, 24, 17 i spomenutih 11 poena.

Cak je malo popravio i slobodna bacanja u odnosu na pocetak ovog play offa pa sam misljenja da moze **nakvrcati** bar ovih 16 ako ne vise. Rudy je dosta motivisan ovde u Orlandu i pitanje je samo koliko ce lopti dobiti a on je svakako zeljan trpati.

Facebook Comments

Comments

comments