05.09.2020

VIP PREDLOG: 20:45 Portugal – Hrvatska
Zbir kartona (3.5) VIŠE 2.07 lose
———————————-
EUROPA: Liga nacija – Liga A – 1. kolo

Necu ulaziti u to da li je margina dobro postavljena ili ne ali u jedno sam siguran a to je da je ova kvota i te kako value. Pokazalo se u ovoj Ligi Naciji da se i ne igraju bas **prijateljske** utakmice pa je u velikoj vecini meceva ova margina lako prebacivana..

U ovoj grupi su jos Svedska i Francuska. Svaki tim zeli biti prvi, normalno. Portugal je u prosloj Ligi Naciji gdje je Portugal u sva 4 meca prebacio ovu marginu dok je Hrvatska u 3/4, samo u porazu od Spanije 6:0 nije bilo 4 kartona..

Portugal ulazi kao favorit u ovaj duel iako je Ronaldo pod znakom pitanja ali pozvali su najjaci moguci tim koji trenutno imaju na raspolaganju, ukoliko Ronaldo preskoci duel uskocice Joao Felix.

GOLMANI: Anthony Lopes (Lyon), Rui Patrício (Wolverhampton) i Rui Silva (Granada).

DEFANZIVCI: João Cancelo (Manchester City), Nélson Semedo (Barcelona), Domingos Duarte (Granada), José Fonte (Lille), Pepe (Porto), Rúben Dias (Benfica), Mário Rui (Napoli) i Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund).
Vezni red: Danilo Pereira (Porto), Rúben Neves (Wolverhampton), André Gomes (Everton), Bruno Fernandes (Manchester United), Renato Sanches (Lille), João Moutinho (Wolverhampton) i Sérgio Oliveira (Porto).
Napadači: Bernardo Silva (Manchester City), Diogo Jota (Wolverhampton), André Silva (Eintracht Frankfurt), Cristiano Ronaldo (Juventus), Francisco Trincão (Barcelona), Gonçalo Guedes (Valencia) i João Félix (Atlético Madrid).
Hrvatska oslabljena jer nema ni Modrica ni Rakitica i njihove izostanke ce biti tesko nadomjestiti pa ocekujem da se to **borbom** odradi i sprecavaju opasni napadi osvajaca ovog takmicenja prosle sezone..
Ima i Portugal u ekipi dosta da kazem **prljavih** igraca koji se ne libe ostrijih startova i generalno portugalsko prvenstvo igra se dosta **muski** gdje su sudije kao i na ostrvu navikle pustati nesto grublju igru..
Medjutim glavni sudija ovog meca italijan Davide Massa tesko da ce to dopustiti. On je u Seriji A kartone vadio i sakom i kapom a na internacionalnom nivou nije ni dobijao previse sanse, uglavnom je sudio U20 reprezentacije.
Njegova statistika:
Vjerovatne postave:
I bez Modrica i Rakitica gosti imaju sasvim solidan tim. Rebic moze dosta toga ali isto tako poznato je da je njegova igra uvjek na granici kartona sto ide u prilog ovom tipu.
Sve u svemu margina niska a kvota previse dobra da se ne uzme over.
Facebook Comments

Comments

comments