20.10.2020

VIP PREDLOG: 20.45 Salford City – Southend 1&2+ 1,80 3:0 WIN
————————————————–
ENGLESKA: League Two – 7. kolo

Pao sam na Salford prije 10 dana. Igrali su na ovom terenu protiv Tranmerea i vodili 2:0 vec u 20′ minuti a onda u 86′ je bilo 2:1 i u 93+ 2:2. Tada sam napisao opsirnu analizu o Salfordu a sada cu samo ukratko..

Dakle vlasnici ovog kluba su bisvsi asovi Mancestera te jedan biznismen iz Singapura.. Paul Scholes, Bekham, Gigs su ljudi ciji je Salford klub i koji kroje sudbinu..

Iako je Salford startao sa dvije pobjede, 3 remija i jednim porazom strucnjaci ove lige na anketi su se slozili da ce ova ekipa zavrsiti na prvoj poziciji na kraju sezone..

Kod domacina su se izdesavale cudne stvari jer su dali otkaz treneru koji ih je uveo u ovu ligu a obrazlozenje je bilo da Graham Alexander forsira stil igre koji ne odgovara vlasnicima pa je na klupu privremeno sjeo i jedan od vlasnika a to je Paul Scholes i imao debi proslo kolo u gostima kod Port Vejla gdje su izgubili 1:0.

Mislio sam igrati na njih po visokoj kvoti jer sam imao osjecaj da ce ih sudije pogurati i bio sam u pravu, sviran im je penal ali su promasili i domacin je to kaznio pred kraj meca.

Ovaj klub ima para, doveli su dobra pojacanja, ni igra nije losa i vjerujem kad nadju dobrog trenera da ce i biti u top 5mjesta ali ipak igram na njih i danas jer Southend je dosta losa ekipa i ovo je pravi protivnik da Scholes upise 3 boda..

Gosti su zadnji na tabeli i bez pobjede vec 9 meceva u nizu. Imali su i problema velikih s povredama ali polako im se neki igraci vracaju medjutim i dalje nisu kompletni. Ceka ih cak 5 meceva u iducih 14 dana i prvo moraju na ovo tesko gostovanje.

Out su sigurno Jason Demetriou i Harry Lennon a trener gostiju najavljuje da mora biti pametan te mozda i rotirati jer u tako gustom rasporedu igraci nece izdrzati i cekaju ih nove povrede a mislim da je idealna prilika da u ovom mecu odmori neke jer realno Salford je dosta jaca ekipa.

**“We will probably have to rest a few bodies and be clever in balancing out training, the games and the team selections to get everyone through the best we can.**

Dakle bivsi asovi Mancestera protiv poslednjeplasirane ekipe lige i vjerujem da ce Salford do punog plijena bez obzira sto Scholes nema nikakvog iskustva na klupi.
Facebook Comments

Comments

comments