05.12.2020

VIP DUBL:
———
20:00 Legia W. – Lechia G. 2:0 WIN
1
1,55

21:00 Cadiz – Barcelona LOSE
2
1,30

KVOTA: 2,02
———-
– POLJSKA: Ekstraklasa – 12. kolo

Solidna kvota pa je moram u dubl staviti.

Legia ove sezone medju glavnim kandidatima za titulu pogotovo nakon dolaska novog trenera Michniewicza cija filozofija je apsolutna legla ovoj ekipi i nakon kiksa u prolom kolu, remi sa Piastom gdje su sami krivi sto nisu slavili jer su dominirali svih 90 minuta. Posjed lopte su imali preko 60%, sutevi 20:5, korneri cak 11:1 ali ipak remi na kraju.

Mislim da veceras nece dozvoliti prosipanje bodova. Pobjeda je neophodna za vrh tabele gdje je trenutno Rakow sa samo jednim bodom vise. Domacin ima jako dobre ofanzivce u vidu Pekharta (zabio vec 9 golova), Wszołeka, Kapustka, Luquinhasa..

Par igraca fali od prije ali nista novo sto bi poremetilo prvih 11 treneru Michniewiczu. Jako je bitno da nece potcijeniti Lechiu upravo zbog proslog kola gdje su olako prosuli 2 boda i gdje su imali problema da zabiju iz 20 pokusaja uslo je samo 2 puta i zavrsilo je 2:2. Danas trener sigurno spremio dosta bolje ekipu i defanzivno i ofanzivno, tako bar najavljuje;

Lechia je ekipa koja igra dosta zatvoreno a za danas im fali bitan defender Fila (10/0 df) dok su od prije out Udovicic i SOpocko sa po 4 nastupa ove sezone.
Legia na zadnjih 8 meceva ima cak 6 pobjeda i 2 remija dok je Lechia poslednja dva kola porazena a nisu zabili nijedan gol u ta dva meca i ocekujem da domacin opravda ulogu favorita te ceka kiks Rakowa i povrati prvu poziciju.

– ŠPANJOLSKA: LaLiga – 12. kolo

Barca je lagano rjesila pitanje prolaza u LŠ i to sa prve pozicije. Situacija s Messijem se smirila, igraju sve bolje pa cak i sa rezervama. Kuman ima sirok roster i barca pobjedom preskace upravo Cadiz i ide u gornji vrh tablice gdje im je i mjesto.

Cadiz jedna prosjecna ekipa Španije koja u zadnja 3 duela ima 2 poraza i proslo kolo remi sa Elcheom. Treba reci da je Cadiz novajlija u ligi i tesko je ocekivati da otkinu neki bod barci koja igra sve bolje bez obzira koga Kuman izvodio.

Messi, Philippe Coutinho i Marc-André ter Stegen su odmorili protiv Ferencvarosa i veceras su svi na spisku. Takodje novine u Španiji dosta pišu o rekordu koji juri Messi kojeg bi mogao oboriti veceras.

Legendarni Pele je zabio 643 a Messi 641 tako da je argentinac u centru paznje veceras..

Spisak igraca za ovaj duel:

Goalkeepers: 1. Marc-André ter Stegen, 13. Neto, 26. Iñaki Peña

Defenders: 2. Sergiño Dest, 4. Ronald Araujo, 15. Clément Lenglet, 18. Jordi Alba, 24. Junior Firpo, 28. Óscar Mingueza

Midfielders: 5. Sergio Busquets, 6. Carles Aleñá, 8. Miralem Pjanic, 12. Riqui Puig, 14. Philippe Coutinho, 16. Pedri, 21. Frenkie De Jong

Forwards: 7. Antoine Griezmann, 9. Martin Braithwaite, 10. Lionel Messi, 11. Ousmane Dembélé, 17. Francisco Trincão

VJEROVATNA POSTAVA:
Ter Stegen; Dest, Araujo, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong; Messi, Griezmann, Coutinho; Braithwaite
Facebook Comments

Comments

comments