16.05.2022

FREE VIP DUBL:
——
21:00 Real Oviedo – Zaragoza
1
1,65

19:20 Željezničar – Radnik
1
1,44

KVOTA: 2,36 LOSE
—————
– ŠPANJOLSKA: LALIGA2 – 40. KOLO

Oviedo mora zabetonirati play off. Trenutno su na 5. poziciji sa 64 boda ali cak 3 ekipe vrebaju mu iza ledja (Girona 64 boda), Las Palmas (64 boda) i Ponferradina (63 boda).

Sledece kolo imaju tesko gostovanje kod Las Palmasa tako da je veceras mec od izuzetnog znacaja.

Zaragoza je odradila svoje za ovu sezonu, to jest obezbjedili su opstanak.

Cinjenica da su proslo kolo kuci porazeni od najgore ekipe lige Alcorcona 0:3 dovoljno govori o stanju u ekipi koja je vec na odmoru.

I taj mec Zaragoza je igrala sa poprilicnim brojem rezervi i mjesovitim sastavom a slicna prica ocekuje se i danas.

Necete naci nijedan pozitivan komentar navijaca Zaragoze za ovu selekciju koju je trener odabrao.

Oviedo u odlicnoj formi, u zadnjih 9 partija cak 7 pobjeda i 2 remija, dakle bez poraza!

Motiv na strani domacina, kvalitet na strani domacina i ocekujem bitna 3 boda u borbi za play off.

– BOSNA & HERCEGOVINA: PREMIER LEAGUE – 31. KOLO

Za mene zicer dana iz par razloga..

Kao prvo Radnik je 99% ispao iz lige, treba im vise od cuda za opstanak sto se nece dogoditi.

Danas je poseban dan za Željo jer ovaj mec igraju u pocast nedavno preminuloj legendi ovog kluba Ivici Osimu

**Navijači Fudbalskog kluba Željezničar odat će dolaskom na prvenstvenu utakmicu protiv Radnika iz Bijeljine počast nedavno preminuloj legendi kluba sa Grbavice Ivanu – Ivici Osimu.**

**– Što se tiče utakmice protiv Radnika, to je prvenstvena utakmica za tri boda koja želimo, ali za nas će ovaj meč imati poseban značaj. Utakmica će biti u znaku sjećanja na pokojnog Ivicu Osima, jednu od najvećih legendi Kluba. Tako da je za nas sutrašnji duel veoma poseban. Radnik je posljednji na tabeli, ali gledajući kvalitet igračkog kadra stanje na tabeli nije pravi pokazatelj. Moramo od prve minute pokazati respekt, ući maksimalno od prve minute i pokušati što ranije riješiti utakmicu u svoju korist i doći do tri boda na našoj Grbavici, kazao je Aleksandar Kosorić.
– Očekujem našu dobru igru i pobjedu u čast našeg Švabe, našeg Štrausa s Grbavice. Biće to posebna utakmica za nas i za sve ljude koji vole FK Željezničar, te za sve navijače koji su bili bliski, koji su imali čast i privilegiju biti u društvu jednog takvog velikana. Moramo dati sve od sebe, siguran sam u spektakl naših navijača koji će, kao i mi, učiniti sve da se oprostimo kako dolikuje i odamo počast čovjeku koji je mnogo dao za sve nas i naš Klub, istakao je Samir Bekrić.**
Na ulazu navijaci ce dobiti karton sa slikom Osima kojeg ce na pocetku meca svi podignuti uvis kada oficijalni spiker to kaze a tu sliku navijaci mogu ponijeti kuci kao uspomenu.

Zeljo ne moze do 3. pozicije ali do kraja prvenstva moze do 4. jer ima par utakmica manje.

Ipak veliki motiv je danas pred punim stadionom i protiv protivnika koji je jednom nogom vecu nizem rangu ocekujem ozbiljan pristup i sva 3 boda.

Facebook Comments

Comments

comments