23.08.2016

VIP DUPLANJE:
——————–
21:00 Reading – MK Dons 3:2 (nakon produzetka)
1
1,40

20:45 Roma – Porto 0:3
2+
1,30

20:45 Chelsea – Bristol R. 3:2
1
1,18

KVOTA: 2,11 (ULOG 3/10)
———————————
Reading i nije u nekoj formi ali kuci su dobri. Ovo je Engleski liga kup koji dosta timova zanemaruje tj isprobava i kombinuje sastav a takav je slucaj veceras s gostima. Izjava trenera “We’re going there to play the kids again: Oran Jackson, George B Williams, Ben Tilney, Giorgio Rasulo, Kabonga Tshimanga, Brandon Thomas-Asante – they’ll all get another chance,” Dakle u prevodu ponovo igra s klincima koje zeli da uigra i pronadje neki talenat koji ce eventualno uskociti kad bude trebalo i u ligaskoj utakmici. Reading s vrlo malo promjena, igraju kuci i ovo bi morali rjesiti u svoju korist, dakle potvrdjeno je da gosti dolaze u skroz B ili C cak sastavu.

Gledao sam prvi mec Porta i Rome i bilo je jako otvoreno ponajvise jer je Roma povela ali kasnije dobila crveni karton i onda Porto dominirao drugo poluvrijeme ali zabili su ”samo” 1 gol i zavrseno je 1:1. Veceras moraju napasti to je jasno jer bez postignutog gola nemaju sta traziti ovde a oba tima odlicna u kontra napadima tako da je bitno samo da prvi gol padne u neko razumno vrijeme pa cak i do 70. minute a onda ce drugi sigurno doci jer ce se druga ekipa totalno otvoriti a kvota na 2+ za duplanje sasvim pristojna.

Ovde nemam sta reci. Engleski liga kup takodje dje ce Celzi uci s nesto promjena u prvih 11 ali i da izadje rezervni tim ponovo su za klasu jaci od Roversa nizeligasa tako da plavci ne smiju dozvoliti neku bruku pa da gosti iscupaju remi.

Facebook Comments

Comments

comments