06.09.2016

VIP TRIPLE:
————-
20:45 BiH – Estonija WIN
1
1,30

18:00 Srbija/21 – Rep. Irska/21 WIN
1
1,41

16:00 Azerbajdžan/21 – Farski Otoci/21 1:1 lose
1
1,31

KVOTA: 2,40 (ULOG 3/10) -30e
————————
– Prvo kolo i BiH ima ambicije da uz Belgiju prodje i kvalifikuje se na svjetsko prvenstvo a to znaci da se ovakve utakmice i te kako moraju dobijati i to lagano. Estonija je klasa ispod Bosne, jako tesko zabijaju, muce se i protiv slabijih ekipa pa tako nisu uspjeli dobiti skoro ni Maltu. Bosna ima odlicne pojedince, dovoljno je reci samo Dzeko i Pjanic i jasno je koliko ce biti opasni po gol gostiju. Mec se igra u Zenici na Bilinom Polju.

– Obema ekipama jako bitan mec s tim da je Srbija u boljoj poziciji, imaju utakmicu manje i ovom pobjedom dolaze na drugo mjesto ispred Slovenije a odmah iza Italije s kojom su igrali prije par dana u gostima 1:1. Irska ima 4 pobjede i 4 poraza i njima ovde samo pobjeda igra i nista vise tako da ce se dosta otvoriti a fale im dva igraca, nece igrati Alan Browne i povredjeni O’Connell. Pored toga sto je ekipa Srbije sigurno kvalitetnija jos su u pomoc priskocili iz A reprezentacije odlicni Zivkovic i Grujic tako da se vidi odmah da Srbija ide po 3 boda i vjerovatno plasman na Evropsko prvenstvo.

– Domacin nije nikakva sila ali zato gosti su teski amateri koji su porazeni u svim mecevima uz gol razliku 2:26, dakle punio ih je ko je stigao. To su momci koji studiraju ili imaju vec neke poslove, skoro niko se ne bavi samo fudbalom niti zivi od toga. Azerbejdzan nema sanse da se plasira dalje ali sigurno da na svom terenu hoce da iskoriste priliku i pobjede koliko je moguce. Takodje gosti su dugo dugo putovali i jasno je ko ce ovde dominirati.

Facebook Comments

Comments

comments